Corel Corporation je osnovao Michael Cowpland 1985. godine u Otavi, Kanada, kao istraživački laboratorij. Ime kompanije  je skraćenica od  (“Cowpland  Research Laboratory”).

Tvrtka je postigla velik uspjeh u rangu visoke tehnologije 1990-ih i početkom 2000-ih s proizvodom CorelDRAW i postala je jedno vrijeme najveća softverska tvrtka u Kanadi. 

U  2005. Corel je objavio da je Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država kupilo 50 000 licenci za WordPerfect (što je dodalo svjetsku bazu korisnika od 20 milijuna) i da WordPerfect dodaje 4 milijuna novih korisnika godišnje zahvaljujući paketnim ugovorima s Dellom.  Time je tada preuzeo vodstvo u svijetu softver tehnologije, odmah iza Microsofta.

U  2012. Corel je kupio Roxio. Nakon toga Pinnacle Systems, programera proizvoda za video montažu orijentiranih prema potrošačima (poput serije Pinnacle Studio).

Trajne i Cloud aplikacije :

CorelDRAW Standard 2021

Neke od glavnih značajki

Ilustriranje pomoću vektora. Pretvorite jednostavne linije i oblike u kompleksna umjetnička djela. Stvorite složene forme i oblike u pomoć raznovrsnih načina oblikovanja i alata za crtanje koja ovo rješenje nudi.

 

Dizajniranje. Dizajnirajte brošure, dokumente, i druge vrste sadržaja. Pomoću ravnala, okvira i drugih alata precizno smjestite objekte unutar dizajna točno ondje gdje želite. 

 

Uređivanje fotografija. Retuširajte i poboljšajte vaše fotografije pomoću snažnog rješenja za uređivanje fotografijama koje se zasniva na prinicipu rada s layerima – Corel PHOTO-PAINT. Prilagodite boje, tonove, kontrast, uklonite nesavršenosti iz fotogafija, ali i puno više od toga. 

 

Tipografija. Uredite tekst do najmanjih detalja pomoću široke palete alata. Dodajte raznolike efekte na tekst, poput dodavanja sjena, i uživajte u mogućnostima koje nudi OpenType tipografija.

 

Alati za web grafiku.  Stvorite zadivljujući web sadržaj uz cijelu kolekciju grafičkih alata i preseta. Budite sigurni da će grafika za vašu web stranicu biti savršene kvalitete.

 

Detaljnu usporedbu CorelDRAW Standard i ostalih Corel izdanja možete pronaći ovdje.

CorelDRAW Standard 2021 je trajna licenca i sadrži CorelDRAW® Standard 2021 i Corel PHOTO-PAINT  Standard 2021. 

 

Paket uključuje: 

 • 1000 clipart dokumenata i digitalnih slika
 • 100 royalty-free fotografija visoke rezolucije
 • 175 fontova
 • 20 okvira 

Više od 60 profesionalno dizajniranih templatea, uključujući certifikate, reklame, posjetnice i drugo

Aplikacije u CorelDRAW paketu

 • CorelDRAW 2021, za vektorske ilustracije i prijelom.
 • Corel PHOTO-PAINT 2021, za uređivanje fotografija.
 • Corel Font Manager 2021, za istraživanje i upravljanje fontovima.
 • PowerTRACE, za tracing bitmapa u vektore.
 • CorelDRAW.app, za online grafički dizajn u web pregledniku.
 • CorelDRAW.app for iPad, aplikacija za ilustraciju vektora i grafički dizajn na iPad-u.
 • CAPTURE, za snimanje ekrana.
 • AfterShot 3 HDR, za uređivanje fotografija u RAW formatu.

CorelDRAW® Graphics Suite Enterprise 2021 je trajna licenca koja uključuje jednogodišnje održavanje i može se instalirati na Windows ili Mac operativni sustav. Održavanje uključuje automatska ažuriranja s najnovijim značajkama i aplikacijama čim postanu dostupne, uključujući novu verziju softvera ako ona postane dostupna tijekom razdoblja održavanja, što znači da korisnik ne mora kupovati novu trajnu licencu kada izađe nova verzija. Kako bi korisnici zadržali pristup svim prednostima, preporučamo obnovu održavanja nakon što istekne godina dana uključenog održavanja.

Neke od glavnih značajki

 

Vektorske ilustracije. Pretvorite osnovne linije i oblike u složena umjetnička djela i stvorite krivulje s raznim alatima za oblikovanje i crtanje. Koristite alate kao što su Contour, Envelope, Blend i Mesh Fill za dodavanje kreativnih efekata vašim vektorskim djelima.

 

Veliki izbor predložaka. Pronađite sve potrebno kako biste kreirali boršure, dokumente s više stranica i ostalo. Manevrirajte između jednostrukog i multi-page uređivanja i prilagodite kreativni proces svojim željama.

 

Uređivanje fotografija. Retuširajte i poboljšajte svoje fotografije pomoću moćnih alata za uređivanje fotografija koji se temelje na moćnim PHOTO-PAINT alatima za uređivanje, baziranima na slojevima. Podesite boje i tonove, uklonite nedostatke, ispravite perspektivu i još mnogo toga. Koristite AfterShot 3 HDR za stvaranje zapanjujućih fotografija visokog dinamičkog raspona iz RAW formata.

 

Tipografija. Usavršite tekst efektima poput sjena, kontura, finih linija i drugih mogućnostima, uz kompletan set tipografskih alata.

 

Alati za web grafike. Stvorite zapanjujuće web sadržaje zahvaljujući zbirci alata i postavki. Uvjerite se da grafike koje kreirate za web imaju oštre rubove, zahvaljujući nizu alata za savršene piksele. Uz Publish to WordPress značajku, možete prenijeti različite formate slika izravno na vašu WordPress stranicu.

Uključene aplikacije:

 • CorelDRAW Essentials
 • Corel PHOTO PAINT Essentials

 

ESSENTIALS, za početnike

Napravite plakate, čestitke i slike na društvenim mrežama. Bez obzira na to da li tek započinjete ili se bavite grafičkim dizajnom,  CorelDRAW® Essentials je skup alata koji vam treba za stvaranje prekrasne  grafike s lakoćom. Zabavan, pristupačan grafički dizajn. Dizajnirajte i izradite svoje kreativne projekte u vlastitom okruženju.

Napravite izgled za pozivnice, kolaže, nacrte na više stranica i još mnogo toga.  Upotrijebite ravnala, rešetke i smjernice kako biste lakše organizirali objekte i  smjestili ih točno tamo gdje želite. Svakom dizajnu dodajte opis jednostavnim tekstualnim alatima.  Igrajte se s tekstualnim efektima kako biste postigli konačni proizvod.

Upravljajte oblikovanjem objekta, ispunama i još mnogo toga. Jednostavno nanesite boju na ispune i obrise pomoću uzoraka boja.  Promijenite prozirnost objekta i napunite predmete obrascima i gradijentima.

Dijelite svoje dizajne s lakoćom pomoću uobičajenih formata datoteka.

NEW Roxio Creator NXT Pro 8

Snimanje, kopiranje, autoriranje i šifriranje diskovaHvatajte, uređujte, pretvarajte i dijelite medijeNOVO Stvorite pametne prezentacije i filmoveNOVO Poboljšati kvalitetu zvukaNOVO Uživajte u uređivanju fotografija i grafičkom paketu PaintShop Pro 2020 i softveru za animacijufotografija PhotoMirage Express

Pinnacle Studio 24

Istražite vremensku traku i uređivanje videozapisa na storyboardu Budite kreativni sa stotinama efekata, naslova i nove grafike Odaberite iz knjižnice intuitivnih predložaka projekata Dodirnite alate za korekciju boja kako biste transformirali svoju snimku.

WinZip 25

 • Novi suvremeni izgled
 • Novi rad s datotekama na računaru, mreži i oblacima
 • Novi udio izravno u vodećim cloud uslugama
 • Novi udio IM-a i društvenih medija
 • Novo pretvaranje u PDF
 • Nova veličina i dijeljenje slika
 • Dodavanje vodenog žiga
 • Korištenje WinZip Express za pristup WinZip u drugim programima
 • Komprimiranje MP3 datoteka

Raspakirajte sve glavne formate datoteka Zip datoteke za smanjenje veličine privitka e-pošte Zaštitite datoteke šifriranjem na razini banke Pristupite datotekama na računalu, mreži i oblacima i upravljajte njima Povežite se s Dropboxom, Google pogonom, OneDriveom i više ..

Corel® WordPerfect ® Office Standard 2021

Sve u jednom

WordPerfect® Office Standard 2021 slavi najnoviju verziju uredskog paketa koji podržava vaše potrebe za produktivnošću – od izrade dokumenata i prezentacija, do impresivnog stvaranja proračunskih tablica i još više! I dalje ćete pronaći sve poznate značajke koje su vam potrebne za rad učinkovitije kada dodirnete ugrađenu funkciju PDF-a, poboljšane značajke otkrivanja i izdavanje e-knjiga. Suradnja je ključna i jednostavna za korištenje s podrškom za više od 60 vrsta datoteka, uključujući najnovije formate Microsoft Officea.
Legendarni program za obradu teksta koji će stvoriti dokumente, pisma, brošure, životopise i još mnogo toga. Uz kompatibilnost preko 60 formata datoteka, uključujući Microsoft i moćne brojeve otkrivanja, kontrola dokumenata nikad nije bila jednostavnija. Iskoristite Quattro Pro za izradu opsežnih proračunskih tablica za proračune, račune, troškove i primitke. Otvorite, uredite i stvorite datoteke, uključujući Microsoft Excel, za organiziranje, analizu i razmjenu podataka.
Pripremite, dizajnirajte, a zatim izvedite zadivljujuće prezentacije. Prezentacije, prijedlozi, demo prezentacije i interaktivni izvještaji olakšavaju se pomoću Presentations 2020. Kompatibilnost s Microsoft PowerPoint datotekama i bežičnim daljinskim upravljačima osiguravaju učinkovitost. Koristite WordPerfect Lightning za prikupljanje teksta i slika iz više izvora, a zatim ponovno koristite ono što vam je potrebno tako što ćete izvesti dokument, poslati e-poštu ili objaviti na blogu. Corel AfterShot 3 jednostavan je način za brzo učenje profesionalnog uređivanja fotografija. Izvršite jednostavne korekcije i poboljšanja i primijenite prilagodbe na jednu ili tisuću fotografija odjednom pomoću alata za serijsku obradu.

NOVO

 • Otvorite fusnote za uređivanje u kliku
 • Spremite datoteke WordPerfect u format tekstualne datoteke OpenDocument
 • Spremite WordPerfect datoteke kao EPUB e-knjige
 • Otkrivanje kodova
 • QuickWords
 • Poboljšano štampanje
 • Postavite zadani omjer uvećanja za nove proračunske tablice Quattro Pro

CorelDRAW® Technical Suite 2020 (Corel Designer)

Alat je za izradu tehničke dokumentacije. Pruža jednostavne tehničke i grafičke alate za precizno crtanje i obradu slike utemeljene na industrijskim standardima, bitno ubrzavajući dizajnerski i proizvodni proces. Posebno je pogodan za tehničke crtače, ilustratore, dizajnere i arhitekte zaposlene u automobilskoj, zračnoj i općoj proizvodnoj industriji.Kreirajte ilustracije, dijagrame i tehničku dokumentaciju. Ovaj paket jamči potpunu kompatibilnost s posljednjim industrijskim standardima tj. tipovima datoteka, 3D sadržajima, alatima za precizno crtanje i intuitivnim alatima te na taj način podržava cjelokupni radni proces.

Značajke: Sofisticirani tehnički i grafički alati za precizno crtanje
Podrška za vodeće industrijske formate (više od 100 vodećih formata, uključujući ebCGM 2.x i S1000D, Microsoft Visio (VSD), Microsoft Publisher, SVG, DOCX, EPS, TIFF, PDF i mnoge druge). Unaprijeđene 3D opcije. Potpuno rješenje za vizualne komunikacije.

Corel Video Studio Ultimate

Namijenjen je svima koji na brz i jednostavan način žele kreirati kreativan i profesionalan SD ili HD video. Od brzih filmova do zabavnih efekata. VideoStudio Pro 2019 je zabavan i fleksibilan paket alata za uređivanje videozapisa koji vam pomažu u stvaranju impresivnih videozapisa. Kreirajte film u nekoliko minuta, zahvaljujući predlošcima i efektima koji se lako primjenjuju. Fleksibilnost i prilagodljivost koju VideoStudio pruža odgovara i novim i iskusnim korisnicima. Kombinirajte fotografije, video i audiozapise jednostavno pomoću intuitivnih alata.

VideoStudio je proširio svoju nagrađivanu kombinaciju jednostavnosti upotrebe i kreativnosti kako bi uređivanje videa učinilo još zabavnijim! Pristupite širokom izboru osnovnih alata, ispravki videa, kreativnih filtera i snažnijih značajki koje se lako mogu naučiti i jednostavno koristiti.
Stvorite filmove i prezentacije u nekoliko minuta! Samo odaberite predložak i dodajte svoje medije za brze i jednostavne prezentacije. Snimite zaslon i web kameru istovremeno i stvorite zanimljive videozapise s MultiCam Capture Lite! Snimite svoje video projekte na DVD ili AVCHD sa 100+ predložaka izbornika pomoću MyDVD. Pristupite vrhunskim efektima NewBlueFX-a, Borisa FX-a i proDAD-a – ekskluzivno za Ultimate. VideoStudio je uređivač videa za vaše svakodnevne avanture, prepun zabavnih, jednostavnih alata za uređivanje videa. VideoStudio 2020 dodaje nove alate i sadržaj, plus uređivanje prečaca i poboljšanja koji pojednostavljuju vaš tok rada, donoseći vam pametnije i kreativnije iskustvo uređivanja.

NOVO u verziji 2020:

 • Novi naslovi i kreativni sadržaji
 • Pojednostavljeni alati za uređivanje i prečaci
 • Novi pametni prezentacijski i video alati
 • Optimizirani 4k zaslon
 • Poboljšana video maskiranje, više modaliteta miješanja i novi premium efekti.

Novo u paketu:

 • HD, 4K, 360 video uređivanje
 • Kreativni filtri i efekti 1.500+ 2.000+
 • MultiCam Editor 4 kamere 6 kamera
 • DVD izbornik autor 50 predložaka 100+ predložaka
 • NOVI predlošci trenutnih projekata
 • NOVE AR naljepnice
 • Kreativni naslovi, grafike i slojevi
 • Pametni video alati i alat za izradu dijaprojekcija
 • POBOLJŠANO Prilagodi pokret
 • POBOLJŠANI Stvoritelj video maski
 • Ocjenjivanje boja
 • Vrhunski efekti od NewBlueFX-a i proDAD-a
 • Morph & Bešavni prijelazi
 • 3D naslovi
 • Uređivač predloška podijeljenog zaslona

Corel Paint Shop Pro 2021 Ultimate

Pristupačan softver za uređivanje fotografija i grafički dizajn – bez ograničenja pretplate. Poboljšajte svoje fotografije pomoću profesionalnih alata za uređivanje slika ili izradite upečatljive dizajne pomoću novih paleta boja, četki, gradijenta, uzoraka i tekstura. Uživajte u pojednostavljenom korisničkom sučelju za bržu navigaciju, poboljšanja najčešće korištenih alata i novih radnih prostora koji odgovaraju vašoj razini stručnosti.
Više od 50 poboljšanja. Omogućava jednostavnu migraciju sadržaja iz prijašnjih verzija softvera. Pic-to-Painting i podrška za 360° fotografije.
Koristite četke, vektorske alate, ispune i gradijente.Dodajte tekst bilo kojem štampanom, web ili fotografskom projektu s kompletnim setom tipografskih alata.Uštedite vrijeme i poboljšajte produktivnost korištenjem prilagodbi na više slika odjednom.

NOVO u verziji 2021

NOVI! AI HDR Studio – odmah dodajte svojim fotografijama jedinstveni HDR efekt s unaprijed postavljenim postavkama na AI tehnologiji.
NOVI! Sea-to-Sky ™ radni prostor – potpuno novi, na dodir spreman radni prostor s prilagođenim setom alata za poboljšanje bespilotnih i podvodnih fotografija.
PhotoMirage ™ Express – bez problema pretvorite bilo koju sliku u očaravajuću animaciju u nekoliko minuta.
Corel Painter Essentials ™ 7 – Naučite slikati, crtati i skicirati od nule pomoću ovog jednostavnog programa slikanja.
Corel AfterShot ™ 3 – brzo prilagodite i upravljajte čak i velikim zbirkama fotografija te poboljšajte RAW datoteke.
Corel Creative Collection – Sadrži desetke četkica, tekstura i pozadine bez naknade.

Corel PDF Fusion

Corel PDF Fusion je pristupačan i moćan alat koji nudi jednostavan jednostavan rad sa PDF, za gledanje, uređivanje, sastavljanje i stvaranje novih PDF datoteka.. Možete brzo i jednostavno kombinovati sadržaje iz različitih izvora – teksta i podataka iz nekoliko različitih vlasničkih formata, slika, pa čak i grafike – da stvorite PDF pakete koji zaista prenose vašu poruku.

Corel Painter 2021

Učinite prijelaz s tradicionalne na digitalnu umjetnost potpuno bezbolnim, i postignite prirodne, profesionalne rezultate u manje vremena, koristeći Painter 2019. Proširite mogućnosti vaše digitalne umjetnosti, koristeći fenomenalnu kolekciju najrealističnijih digitalnih Natural-Media kistova na svijetu. Eksperimentirajte s raznim umjetničkim materijalima kojima vjeruju svjetski profesionalni umjetnici, uključujući debele tempere, nježne vodene boje i medije prepune tekstura. Iskoristite mogućnost učenja unutar softvera, kompatibilnost s Photoshopom, 2.5D teksturalno slikanje, i vodeće alate za foto-crtanje.

Ključne značajke: Najbolji realistični Natural-Media alati, Ekskluzivni digitalni kistovi. Jednostavniji alati za foto-slikanje.Kompozicije bez premca. Podržava PSD datoteke.

NOVO

 • NOVA ploča u stilu umjetne inteligencije
 • NOVA Photo art brza paleta
 • NOVO Kontrole sloja guste boje
 • NOVO Kontrole sloja akvarela
 • POBOLJŠANE Kontrole sloja

CorelCAD 2021

Dostupan za Windows i macOS, CorelCAD omogućuje dizajnerima da postignu profesionalne rezultate brže nego prije,
zahvaljujući inovacijama u 2D nacrtima, poboljšanoj kompatibilnosti i mogućnostima prilagođavanja.

CorelCAD 2020 proširuje mogućnosti crtanja nadograđenim 2D alatima za nacrte, koji omogućavaju prirodan prijelaz iz 2D
u napredan 3D dizajn. Prilagodljiv izgled čini superiorne grafike još jednostavnijima za kreirati.
Saradnja s kolegama i dobavljačima laka je zbog podrške za .DWG formate, kao i ostale popularne formate.
Dodatna prednost dolazi u vidu CorelCAD Mobile, Android aplikacije koja omogućava korisnicima da ponesu svoj dizajn i
ideje kud god išli.
Mobilna podrška i za DWG datoteke. Možete otvoriti i urediti DWG datoteke.

Novo u verziji CAD-2021

Crtanje Usporedite paletu
Usporedite dvije datoteke s istaknutim bojama da biste pratili promjene, prikazali više opcija unutar projekta i definirali točke prije i poslije u tijeku rada.

Poboljšana naredba uzorka
Duplicirajte objekte i uzorke duž putanje u istoj perspektivi s novom asocijativnošću u naredbi Uzorak, sada možete replicirati objekte i uzorke duž linearne ili kružne staze.

Pretvori dinamičke blokove u prilagođene blokove
Spremite promjene u definicije dinamičkih blokova pretvarajući ih u prilagođene blokove, pružajući više mogućnosti upravljanja i uređivanja u datotekama.

Redizajnirani dijaloški okvir ispisa *
Uživajte u pojednostavljenom postupku ispisa koji na jedno mjesto dovodi više opcija, pružajući dodatne mogućnosti prikaza i veću kontrolu.

Poboljšani PDF izlaz *
Veličinu datoteke i kvalitetu slike prilagodite svojim potrebama, uz poboljšanu mogućnost postavljanja kvalitete rasterskih i vektorskih slika prilikom izvoza vašeg djela u PDF-ove.

Link proizvođača: Corel