Corel Corporation je osnovao Michael Cowpland 1985. godine u Otavi, Kanada, kao istraživački laboratorij. Ime kompanije  je skraćenica od  (“Cowpland  Research Laboratory”).

Tvrtka je postigla velik uspjeh u rangu visoke tehnologije 1990-ih i početkom 2000-ih s proizvodom CorelDRAW i postala je jedno vrijeme najveća softverska tvrtka u Kanadi. 

U  2005. Corel je objavio da je Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država kupilo 50 000 licenci za WordPerfect (što je dodalo svjetsku bazu korisnika od 20 milijuna) i da WordPerfect dodaje 4 milijuna novih korisnika godišnje zahvaljujući paketnim ugovorima s Dellom.  Time je tada preuzeo vodstvo u svijetu softver tehnologije, odmah iza Microsofta.

U  2012. Corel je kupio Roxio. Nakon toga Pinnacle Systems, programera proizvoda za video montažu orijentiranih prema potrošačima (poput serije Pinnacle Studio).

Trajne i Cloud aplikacije :

Corel Standard

Softver za grafički dizajn za vaš hobi ili kućni posao Dizajnirajte zanimljive letke, brošure i web grafiku.

Bilo da je grafički dizajn zabava ili kreirate s nekom namjenom,  CorelDRAW® Standard ima sve što vam je potrebno za izradu uvjerljive  grafike za kućne projekte ili za vašu malu tvrtku.

CorelDRAW Standard pruža značajne mogućnosti za grafički dizajn i izgled u jednoj aplikaciji.

Besprijekorno uređivanje fotografija Poboljšajte bilo koju sliku pomoću moćnih alata za uređivanje
fotografija na sloju u Corel PHOTO-PAINT ™ standardu. Jednostavan za korištenje.

U kompletu:

CorelDRAW® Standard 2020 – Vektorska ilustracija i izgled stranice
Corel PHOTO-PAINT ™ Standard 2020 – Uređivanje slika i dizajn temeljen na pikselima

Plus

1.000 isječaka i digitalnih slika, 100 besplatnih fotografija visoke rezolucije, 175 fontova, 20 okvira za fotografije, 900 ispuna, 60 profesionalno dizajniranih certifikata, oglasa, vizitki, memoranduma i plakata.

Kratki vodič za početak, savjeti, datoteke mrežne pomoći

CorelDRAW ® 2020

Softverski paket za grafički dizajn, ilustracije, prijelom, uređivanje fotografija, web-grafiku i web dizajn. Uključuje značajna poboljšanja u upravljanju slikovnim sadržajima, bojama, kao i grafičkim sadržajima za web. Ova osvježena verzija je idealna za svakog dizajnera, od početnika do profesionalca.

Glavne aplikacije:

 • CorelDRAW® 2020 – Vektorska ilustracija i izgled stranice
 • Corel PHOTO-PAINT ™ 2020 – Uređivanje slika i program dizajniran na pikselima
 • Corel Font Manager ™ 2020 – Alat za istraživanje i upravljanje fontom
 • PowerTRACE ™ – Praćenje bitmap-vektora s AI napajanjem (uključeno kao dio CorelDRAW aplikacije)
 • CorelDRAW.app ™ – internetska vektorska ilustracija i grafički dizajn putem web preglednika
 • CAPTURE ™ – Alat za snimanje zaslona (dostupan samo u verziji sustava Windows)
 • AfterShot ™ 3 HDR – RAW uređivač fotografija

Napomena:

Nova poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju:

Učinci umjetničkog stila, Vektorsko perje, Alat za unutarnju sjenu,
Leća za bitmap efekte, Opcije pretplatničkog uzorka, Uklanjanje artefakata JPEG
Nerazorni efekti u Corel PHOTO-PAINT ™, Smart Selection alat maska
Podrška za promjenjive fontove, Numerirani popisi, Doker za komentare
Tok saradnje, Opcije prijave za suradnju, Način simetrije, Alat Block Shadow
Pointillizer, Alat za udarce. Poravnanje i distribuiranje čvorove
Ispravka fotografije interaktivno, PhotoCocktail. Dodavanje efekta perspektive,
Interaktivno prilagođavanje izgleda fotografije, AfterShot 3 HDR, Spajanje HDR-a
Primjena koverte na bitmape, Podrška za 64-bitni TWAIN skener, Spajanje ispisa itd..

PLUS:
7000 klipova, digitalnih slika i omotača
1.000 digitalnih fotografija visoke rezolucije
Preko 1000 TrueType i OpenType fontova
150 profesionalno dizajniranih osnova
Preko 600 vektora i bitmapa Kratki vodič za početak
Kratka referentna kartica
Datoteke mrežne pomoći

Glavne aplikacije:
 • CorelDRAW® 2020 – Vektorska ilustracija i izgled stranice
 • Corel PHOTO-PAINT ™ 2020 – Uređivanje slika i program dizajniran na pikselima
 • Corel Font Manager ™ 2020 – Alat za istraživanje i upravljanje fontom
 • PowerTRACE ™ – Praćenje bitmap-vektora s AI napajanjem (uključeno kao dio CorelDRAW aplikacije)
 • CorelDRAW.app ™ – internetska vektorska ilustracija i grafički dizajn putem web preglednika
 • CAPTURE ™ – Alat za snimanje zaslona (dostupan samo u verziji sustava Windows)
 • AfterShot ™ 3 HDR – RAW uređivač fotografija
Plus
7000 klipova, digitalnih slika i omotača, 1.000 digitalnih fotografija visoke rezolucije, Preko 1000 TrueType i OpenType fontova, 150 profesionalno dizajniranih osnova, Preko 600 vektora i bitmapa, Dokumentacija, Kratki vodič za početak, Kratka referentna kartica, Datoteke mrežne pomoći
Nova poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju:
Učinci umjetničkog stila, Vektorsko perje, Alat za unutarnju sjenu, Leća za bitmap efekte, Opcije pretplatničkog uzorka, Uklanjanje artefakata JPEG, Nerazorni efekti u Corel PHOTO-PAINT ™, Smart Selection alat maska, Podrška za promjenjive fontove, Numerirani popisi, Doker za komentare, Tok saradnje, Opcije prijave za suradnju, Način simetrije, Alat Block Shadow, Pointillizer, Alat za udarce. Poravnanje i distribuiranje čvorove, Ispravka fotografije interaktivno, PhotoCocktail. Dodavanje efekta perspektive,, Interaktivno prilagođavanje izgleda fotografije,, AfterShot 3 HDR, Spajanje HDR-a, Primjena koverte na bitmape, Podrška za 64-bitni TWAIN skener, Spajanje ispisa itd..

ESSENTIALS, za početnike

Napravite plakate, čestitke i slike na društvenim mrežama. Bez obzira na to da li tek započinjete ili se bavite grafičkim dizajnom,  CorelDRAW® Essentials je skup alata koji vam treba za stvaranje prekrasne  grafike s lakoćom. Zabavan, pristupačan grafički dizajn. Dizajnirajte i izradite svoje kreativne projekte u vlastitom okruženju.

Napravite izgled za pozivnice, kolaže, nacrte na više stranica i još mnogo toga.  Upotrijebite ravnala, rešetke i smjernice kako biste lakše organizirali objekte i  smjestili ih točno tamo gdje želite. Svakom dizajnu dodajte opis jednostavnim tekstualnim alatima.  Igrajte se s tekstualnim efektima kako biste postigli konačni proizvod.

Upravljajte oblikovanjem objekta, ispunama i još mnogo toga. Jednostavno nanesite boju na ispune i obrise pomoću uzoraka boja.  Promijenite prozirnost objekta i napunite predmete obrascima i gradijentima.

Dijelite svoje dizajne s lakoćom pomoću uobičajenih formata datoteka.

Roxio Creator 7 Pro

Kombinirajući 20+ Roxio proizvoda u jedan, Creator 7 može podnijeti sve vaše kreativne i digitalne potrebe. Snimite zaslon i snimajte videozapise s više kamera. Finesse fotografije s Corel PaintShop Pro 2018 i AfterShot 3, i stvaraju prekrasne animacije fotografija s novim Photo Mirageom. Lako snimanje pomoću enkripcije koristite Roxio Burn 4 i očistite tvrdi disk s novim Roxio Genie. Sve je unutra. Snimite, kopirajte i osigurajte svoj medij Pomoću vodećih alata šifrirajte datoteke na disk ili USB i lako ih kopirajte Alati za uređivanje fotografija i grafički dizajn Svi alati koji su vam potrebni za stvaranje i uređivanje slika Uređivanje i snimanje videozapisa Snimite zaslon i videozapise i snimajte zvuk s interneta ili čak više kamera. Autorski DVD-ovi zajedno s prilagodljivim poglavljima i predlošcima izbornika daju svojim videozapisima pro-poput pakiranja. Snimajte i pretvarajte medije s interneta, diskova ili starijih uređaja i spremite se u popularne formate datoteka.

Pinnacle Studio ™ 23

Stvorite jedinstvene projekte pomoću tematskih predložaka ili izbacite iz kalupa kombinirane fotografije i videozapise pravo na vremensku traku s više zapisa. 1500+ filtera i efekata, selektivna boja, leća i globalna korekcija boja, videozapisi sa podijeljenim ekranom i alati za snimanje zaslona olakšavaju rad.

Corel WinZip 24

 • Novi suvremeni izgled
 • Novi rad s datotekama na računaru, mreži i oblacima
 • Novi udio izravno u vodećim cloud uslugama
 • Novi udio IM-a i društvenih medija
 • Novo pretvaranje u PDF
 • Nova veličina i dijeljenje slika
 • Dodavanje vodenog žiga
 • Korištenje WinZip Express za pristup WinZip u drugim programima
 • Komprimiranje MP3 datoteka

Raspakirajte sve glavne formate datoteka Zip datoteke za smanjenje veličine priloga e-pošte. Zaštitite datoteke šifriranjem na razini bankarstva. Pristup i upravljanje datotekama na računaru, mreži i oblacima. Povežite se s Dropboxom, Google diskom, OneDriveom itd..

VbW

Corel® WordPerfect ® Office Standard 2020

Sve u jednom

WordPerfect® Office Standard 2020 slavi najnoviju verziju uredskog paketa koji podržava vaše potrebe za produktivnošću – od izrade dokumenata i prezentacija, do impresivnog stvaranja proračunskih tablica i još više! I dalje ćete pronaći sve poznate značajke koje su vam potrebne za rad učinkovitije kada dodirnete ugrađenu funkciju PDF-a, poboljšane značajke otkrivanja i izdavanje e-knjiga. Suradnja je ključna i jednostavna za korištenje s podrškom za više od 60 vrsta datoteka, uključujući najnovije formate Microsoft Officea.
Legendarni program za obradu teksta koji će stvoriti dokumente, pisma, brošure, životopise i još mnogo toga. Uz kompatibilnost preko 60 formata datoteka, uključujući Microsoft i moćne brojeve otkrivanja, kontrola dokumenata nikad nije bila jednostavnija. Iskoristite Quattro Pro za izradu opsežnih proračunskih tablica za proračune, račune, troškove i primitke. Otvorite, uredite i stvorite datoteke, uključujući Microsoft Excel, za organiziranje, analizu i razmjenu podataka.
Pripremite, dizajnirajte, a zatim izvedite zadivljujuće prezentacije. Prezentacije, prijedlozi, demo prezentacije i interaktivni izvještaji olakšavaju se pomoću Presentations 2020. Kompatibilnost s Microsoft PowerPoint datotekama i bežičnim daljinskim upravljačima osiguravaju učinkovitost. Koristite WordPerfect Lightning za prikupljanje teksta i slika iz više izvora, a zatim ponovno koristite ono što vam je potrebno tako što ćete izvesti dokument, poslati e-poštu ili objaviti na blogu. Corel AfterShot 3 jednostavan je način za brzo učenje profesionalnog uređivanja fotografija. Izvršite jednostavne korekcije i poboljšanja i primijenite prilagodbe na jednu ili tisuću fotografija odjednom pomoću alata za serijsku obradu.

NOVO

 • Otvorite fusnote za uređivanje u kliku
 • Spremite datoteke WordPerfect u format tekstualne datoteke OpenDocument
 • Spremite WordPerfect datoteke kao EPUB e-knjige
 • Otkrivanje kodova
 • QuickWords
 • Poboljšano štampanje
 • Postavite zadani omjer uvećanja za nove proračunske tablice Quattro Pro
61q+-+Wb0oL

CorelDRAW® Technical Suite 2019 (Corel Designer)

Alat je za izradu tehničke dokumentacije. Pruža jednostavne tehničke i grafičke alate za precizno crtanje i obradu slike utemeljene na industrijskim standardima, bitno ubrzavajući dizajnerski i proizvodni proces. Posebno je pogodan za tehničke crtače, ilustratore, dizajnere i arhitekte zaposlene u automobilskoj, zračnoj i općoj proizvodnoj industriji.Kreirajte ilustracije, dijagrame i tehničku dokumentaciju. Ovaj paket jamči potpunu kompatibilnost s posljednjim industrijskim standardima tj. tipovima datoteka, 3D sadržajima, alatima za precizno crtanje i intuitivnim alatima te na taj način podržava cjelokupni radni proces.

Značajke: Sofisticirani tehnički i grafički alati za precizno crtanje
Podrška za vodeće industrijske formate (više od 100 vodećih formata, uključujući ebCGM 2.x i S1000D, Microsoft Visio (VSD), Microsoft Publisher, SVG, DOCX, EPS, TIFF, PDF i mnoge druge). Unaprijeđene 3D opcije. Potpuno rješenje za vizualne komunikacije.

Corel Video Studio Ultimate

Namijenjen je svima koji na brz i jednostavan način žele kreirati kreativan i profesionalan SD ili HD video. Od brzih filmova do zabavnih efekata. VideoStudio Pro 2019 je zabavan i fleksibilan paket alata za uređivanje videozapisa koji vam pomažu u stvaranju impresivnih videozapisa. Kreirajte film u nekoliko minuta, zahvaljujući predlošcima i efektima koji se lako primjenjuju. Fleksibilnost i prilagodljivost koju VideoStudio pruža odgovara i novim i iskusnim korisnicima. Kombinirajte fotografije, video i audiozapise jednostavno pomoću intuitivnih alata.

VideoStudio je proširio svoju nagrađivanu kombinaciju jednostavnosti upotrebe i kreativnosti kako bi uređivanje videa učinilo još zabavnijim! Pristupite širokom izboru osnovnih alata, ispravki videa, kreativnih filtera i snažnijih značajki koje se lako mogu naučiti i jednostavno koristiti.
Stvorite filmove i prezentacije u nekoliko minuta! Samo odaberite predložak i dodajte svoje medije za brze i jednostavne prezentacije. Snimite zaslon i web kameru istovremeno i stvorite zanimljive videozapise s MultiCam Capture Lite! Snimite svoje video projekte na DVD ili AVCHD sa 100+ predložaka izbornika pomoću MyDVD. Pristupite vrhunskim efektima NewBlueFX-a, Borisa FX-a i proDAD-a – ekskluzivno za Ultimate. VideoStudio je uređivač videa za vaše svakodnevne avanture, prepun zabavnih, jednostavnih alata za uređivanje videa. VideoStudio 2020 dodaje nove alate i sadržaj, plus uređivanje prečaca i poboljšanja koji pojednostavljuju vaš tok rada, donoseći vam pametnije i kreativnije iskustvo uređivanja.

NOVO u verziji 2020:

 • Novi naslovi i kreativni sadržaji
 • Pojednostavljeni alati za uređivanje i prečaci
 • Novi pametni prezentacijski i video alati
 • Optimizirani 4k zaslon
 • Poboljšana video maskiranje, više modaliteta miješanja i novi premium efekti.

Corel Paint Shop Pro 2020 Ultimate

Pristupačan softver za uređivanje fotografija i grafički dizajn – bez ograničenja pretplate. Poboljšajte svoje fotografije pomoću profesionalnih alata za uređivanje slika ili izradite upečatljive dizajne pomoću novih paleta boja, četki, gradijenta, uzoraka i tekstura. Uživajte u pojednostavljenom korisničkom sučelju za bržu navigaciju, poboljšanja najčešće korištenih alata i novih radnih prostora koji odgovaraju vašoj razini stručnosti.
Više od 50 poboljšanja. Omogućava jednostavnu migraciju sadržaja iz prijašnjih verzija softvera. Pic-to-Painting i podrška za 360° fotografije.
Koristite četke, vektorske alate, ispune i gradijente.Dodajte tekst bilo kojem štampanom, web ili fotografskom projektu s kompletnim setom tipografskih alata.Uštedite vrijeme i poboljšajte produktivnost korištenjem prilagodbi na više slika odjednom.

NOVO u verziji 2020

SmartClone: Potpuno nova značajka SmartClone omogućava vam jednostavno spajanje elemenata iz
više slika i neprimjetno ih integrirajte u jednu. Mogućnosti SmartClone-a su raznolike i mogu se
koristiti za jednostavne retuše zanimljivih dizajna i kompozicija.
Radno područje, vrlo pojednostavljeno na dodir, koje vam omogućuje da se fokusirate isključivo na
brzo uređivanje fotografija radi rezultata s faktorima.
Alat za odabir četkice upravo je postao jači. U vaš set alata za odabir je dodana pročišćena četkica
koja vam omogućava da odaberete predmet s ekstremnom preciznošću, sve do jednog niza dlaka.

Corel PDF Fusion

Corel PDF Fusion je pristupačan i moćan alat koji nudi jednostavan jednostavan rad sa PDF, za gledanje, uređivanje, sastavljanje i stvaranje novih PDF datoteka.. Možete brzo i jednostavno kombinovati sadržaje iz različitih izvora – teksta i podataka iz nekoliko različitih vlasničkih formata, slika, pa čak i grafike – da stvorite PDF pakete koji zaista prenose vašu poruku.

Corel Painter 2020

Učinite prijelaz s tradicionalne na digitalnu umjetnost potpuno bezbolnim, i postignite prirodne, profesionalne rezultate u manje vremena, koristeći Painter 2019. Proširite mogućnosti vaše digitalne umjetnosti, koristeći fenomenalnu kolekciju najrealističnijih digitalnih Natural-Media kistova na svijetu. Eksperimentirajte s raznim umjetničkim materijalima kojima vjeruju svjetski profesionalni umjetnici, uključujući debele tempere, nježne vodene boje i medije prepune tekstura. Iskoristite mogućnost učenja unutar softvera, kompatibilnost s Photoshopom, 2.5D teksturalno slikanje, i vodeće alate za foto-crtanje.

Ključne značajke: Najbolji realistični Natural-Media alati, Ekskluzivni digitalni kistovi. Jednostavniji alati za foto-slikanje.Kompozicije bez premca. Podržava PSD datoteke.

NOVO

 • Brush Accelerator ™ – do 20 x brže!
 • Optimalniji i pregledniji izgled radne površine
 • Poboljšani selektor četkica
 • Nove harmonije u boji
 • NOVO GPU pojačano četkanje

CorelCAD 2020

Dostupan za Windows i macOS, CorelCAD omogućuje dizajnerima da postignu profesionalne rezultate brže nego prije,
zahvaljujući inovacijama u 2D nacrtima, poboljšanoj kompatibilnosti i mogućnostima prilagođavanja.

CorelCAD 2020 proširuje mogućnosti crtanja nadograđenim 2D alatima za nacrte, koji omogućavaju prirodan prijelaz iz 2D
u napredan 3D dizajn. Prilagodljiv izgled čini superiorne grafike još jednostavnijima za kreirati.
Saradnja s kolegama i dobavljačima laka je zbog podrške za .DWG formate, kao i ostale popularne formate.
Dodatna prednost dolazi u vidu CorelCAD Mobile, Android aplikacije koja omogućava korisnicima da ponesu svoj dizajn i
ideje kud god išli.
Mobilna podrška i za DWG datoteke. Možete otvoriti i urediti DWG datoteke.

Novo u verziji CAD-2020

Čarobnjak za vađenje podataka *
Navedite skup atributa objekta i / ili atribute bloka i izdvojite te podatke.
Novi stil dimenzije
Iz određene dimenzije oblikujte novi stil dimenzije.
Pomaknuti rubovi
Stvorite 2D predmete od granice 3D čvrste ili površinske i žičane okvira geometrije od ruba.
Poboljšani PDF izlaz
Upotrijebite slojeve u PDF datoteci za odražavanje slojeva crteža u DWG datoteci i grupiranje više
crteža u jednu PDF datoteku.
Poboljšani prilagođeni blokovi
Spremite prilagođeni blok kao zasebni crtež s navedenim nazivom

Link proizvođača: Corel