Transoft - SkySAFE ™ (zaštita neba od ptica, dronova i pokretnih mehaničkih prepreka)

SkySAFE nudi funkcije za brzu i pouzdanu analizu temeljenu na geografskom unosu. To omogućuje uvoz podataka o terenu i procjenu mogućih smetnji u postupcima prilaska i odlaska. Precizno modelirajte okruženje zračne luke, s jednom ili više pista, paralelno ili križanjem. Površine za ograničenje prepreka mogu se stvoriti u samo nekoliko sekundi, sa ili bez linija intervala.

SkySAFE ™ osigurava poštivanje:

  • Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva (ICAO),
  • Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA),
  • Europske agencije za sigurnost zrakoplovstva (EASA) i druge nacionalne regulatorne okvire koji zauzvrat pomažu u osiguravanju maksimalne sigurnosti u svim operacijama zrakoplova.

Softver se temelji na korisničkom unosu i programskim programskim metodama koje pružaju najveću preciznost u pogledu predmeta kao što su vrste piste (duljine i širine), pomaknuti pragovi, uzdužne visine piste, lokacije i dimenzije površine te ukupni 3D prikazi. Sve to znači smanjenje vremena crtanja CAD-a i smanjene troškove izrade plana.

Napredni softver temeljen na CAD-u za modeliranje površina za ograničavanje prepreka i kontrolu smetnji prepreka. Za instalaciju potreban je AutoDesk AutoCAD 2010-2020 ( osim LT verzije) ili AutoDesk Civil 2010-2020, na bilo kojoj Win platformi.

SkySAFE sadrži skup alata za analizu utjecaja uvezenih ili pojedinačno navedenih prepreka na:

  • ICAO,
  • EASA,
  • FAA,
  • BMVBW (Njemačka) ili TP312

Za planere aerodroma neophodno je pratiti privremene i trajne prepreke unutar zračne luke i njezinih oboda staze. SkySAFE ™ omogućuje preciznu i učinkovitu analizu prepreka, kako bi se osiguralo da one ne prodru ili prijete površinama za ograničenje prepreka definiranim u regulatornim smjernicama.

Nakon što se operativno okruženje zračne luke modelira SkySAFE ™-om, potrebno je samo nekoliko klikova za analizu utjecaja nepokretnih objekata poput zgrada, dalekovoda, rasvjetnih stupova ili drveća. Nadalje, iste ove naredbe također se mogu koristiti za brzu i učinkovitu analizu privremenih prepreka, poput pokretnih dizalica.