71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F

Adobe

Više o Adobe: adobe.ba

Adobe Systems Incorporated

je USA  tvrtka sa sjedištem u San Hoseu, Kalifornia. Osnovali su je 1982. John Warnock i Charles Geschke,  sa prvenstvenim ciljem da razviju i prodaju svoj računarski jezik za opis stranice PostScript. 

Već 1985., tvrtka Apple Computer  licencirala je njihov  programski jezik PostScript  za upotrebu u svojim   laserskih pisačima, što je pomoglo pravoj revoluciji   izdavaštva i nevjerojatno brzom rastu tvrtke Adobe.  Od 2015. godine Adobe broji više od 15.000 uposlenika.

Napomena:

Licenca Adobe softvera namijenjena je za jednog korisnika unutar firme, te je potrebno kupiti onoliko licenci koliko je korisnika. Licenca se može instalirati na do dva računara istog korisnika, ali se ne smije koristiti istovremeno

Adobe ACROBAT omogućuje kvalitetnije upravljanje poslovnim procesima, učinkovitije kreiranje, uređivanje, razmjenu i zaštitu dokumenata te intuitivan i konzistentan rad i na mobilnim uređajima. Ako radite u Document Cloud online uslugama sada možete kreirati, uređivati i Pratiti PDF datoteke u bilo kojem pregledniku i na različitim uređajima.

Godišnje pretplate na pojedine aplikacije:

Adobe Cloud aplikacije se mogu kupiti na 1, 2 ili 3 godine najma ( zakupa ). Dio aplikacija se moze kupiti jos uvijek kao trajna licenca.

Acrobat

Otkrijte sve stvari koje PDF može učiniti. Kreirajte, uređujte i upravljajte PDF-ovima s bilo kojeg mjesta uz Adobe Acrobat kao dio Creative Cloud-a.






Adobe FrameMaker

Vodeći softver na tržištu za izradu i objavljivanje tehničkog sadržaja. Inteligentan. Moderno. Superbrzo.









Adobe Fresco

Stupite u kontakt sa svojim platnom.
Napravljen za najnovije olovke i dodirne uređaje – sada uključujući iPhone – Adobe Fresco okuplja najveću svjetsku kolekciju vektorskih i rasterskih četkica, plus revolucionarne nove kistove uživo, kako bi pružio potpuno prirodno iskustvo slikanja i crtanja.

Adobe Premiere Elements 2022

Ispričajte svoje priče i podijelite svoja sjećanja na kreativne načine. Zabavite se pretvarajući svoje video klipove u filmove sjajnog izgleda uz automatizirano uređivanje i upute korak po korak.





Adobe Presenter

Kreirajte prekrasne kurseve spremne za mobilne uređaje za nekoliko minuta s potpuno novim projektima za brzi početak, slajdovima spremnim za rad i interakcijama izvan kutije. Ubrzajte kreiranje kursa pomoću automatskog grananja i kopiranjem izgleda i stila jednog objekta i primjenom na drugi.

Adobe XD

Dizajnirajte nevjerovatno. Živopisno u svakom smislu. Kreirajte zapanjujuće stvarne UI/UX dizajne i izdvojite se od ostalih. Digital je nova zadana vrijednost. Sve se dešava na ekranu.




Audition CC

Profesionalna audio radna stanica. Kreirajte, miksajte i dizajnirajte zvučne efekte uz najbolji softver za digitalno uređivanje zvuka u industriji. Uređivanje, miješanje, snimanje i vraćanje zvuka.




Captivate

Sada možete uređivati SVG-ove i pretvarati ih u dugmad, reproducirati preklapajuće videozapise klikom na VR pristupnu tačku i dodati više preklapajućih slajdova u bilo kojoj tački vašeg interaktivnog videa.





ColdFusion

Potpuno novi Adobe ColdFusion idealan je za mala i srednja preduzeća. Iskoristite prednosti i modernizirane platforme visokih performansi za brzo dizajniranje i implementaciju složenih aplikacija.





Connect

Dobrodošli u pravi virtuel
Samo Adobe Connect vam daje potpunu kontrolu nad vašim virtuelnim sesijama uz mogućnost kreiranja prilagođenih iskustava.
Adobe Connect pomaže u pružanju zanimljivih sesija obuke i učenja, visoko prilagođenih webinara s brendom i pouzdanih, personaliziranih visokokvalitetnih sastanaka.

Dreamweaver CC

Napravite prekrasne web stranice za bilo koji preglednik ili uređaj. Brzo kreirajte i objavite web stranice gotovo bilo gdje uz softver za web dizajn koji podržava HTML, CSS, JavaScript i još mnogo toga.






InCopy

Sarađujte sa autorima tekstova i urednicima. Omogućava urednicima da oblikuju tekst, prate promjene i izvršavaju jednostavne izmjene izgleda dokumenta dok dizajneri istovremeno rade na istom dokumentu u Adobe InDesign, bez međusobnog kontakta.





Creative Cloud All aps + Adobe Stock

Rad s bilo koje lokacije i bilo kojeg uređaja i uvijek dostupna najnovija verzija softvera.

Odličan dizajn počinje ovdje.
Kreirajte sofisticirane slike, logotipe, tip, pakovanje i još mnogo toga uz aplikacije kao što su Adobe Photoshop i Illustrator. Sarađujte koristeći PDF-ove u Adobe Acrobat Pro.

Photoshop CC

Od objava na društvenim mrežama do retuširanja fotografija, banera do prekrasnih web stranica, svakodnevnih slika do potpunih transformacija — sve što sanjate, možete učiniti s Photoshopom. Kreirajte sve što možete zamisliti.






Photoshop Elements 2022

Uz Adobe AI, automatizirane opcije uređivanja i upute korak po korak, imate sve što vam je potrebno da svoju kreativnu inspiraciju pretvorite u umjetnička djela.








Premiere Rush

Adobe Premiere Rush je aplikacija za uređivanje videa za mobilne i desktop računare za kreativnost u pokretu. Gdje god da se nalazite, od telefona do računara, možete snimati, uređivati i dijeliti videozapise visokog kvaliteta. Zabavan, intuitivan i brz kao društveni mediji, to je najlakši način da se oglasite u feedovima svojih pratilaca.




RoboHelp

Kreirajte i isporučite izuzetnu pomoć, pravila, procedure i sadržaj baze znanja uz Adobe RoboHelp, sada i na Macu. Autor mikrosadržaja koji pokreće chat botove, istaknute isječke u rezultatima pretraživanja i još mnogo toga. Stvorite medijsko bogato iskustvo koristeći HTML5 i CSS3.



Technical Communication Suite

Adobe Technical Communication Suite pruža vam četiri vrhunska proizvoda koji transformišu vaš tehnički, e-učenje i poslovni sadržaj u izuzetna iskustva. Povećajte produktivnost dok radite na dugom, složenom XML i ne-XML sadržaju uz Adobe FrameMaker. Isporučite visoko personaliziranu pomoć, politiku i sadržaj baze znanja uz Adobe RoboHelp.



Video Express

Kreirajte prekrasne kurseve spremne za mobilne uređaje za nekoliko minuta s potpuno novim projektima za brzi početak, slajdovima spremnim za rad i interakcijama izvan kutije. Ubrzajte kreiranje kursa pomoću automatskog grananja i kopiranjem izgleda i stila jednog objekta i primjenom na drugi.