71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F

CAD & CAM DAY

BHS Informatika d.o.o. Sarajevo svake godine organizuje događaj  “CAD & CAM Day” u jednom od gradova BiH, ovaj put je to bio Hotel President Živinice – Tuzla  suradnji s prijateljima i partnerima PRIOR inženjering Zagreb. Ovo je bio izuzetno važan događaj za industriju računarskog dizajna i proizvodnje, jer smo okupili stručnjake i inžinjere iz ove oblasti kako bismo povezali ljude, razmjenjivali iskustva i stvarali mreže.

Na ovogodišnjem “CAD & CAM Day događaju, kao i ranije, nismo štedjeli truda kako bismo obezbjedili izvrsne predavače koji će podijeliti svoje znanje i praktično iskustvo.

Imali smo čast ugostiti stručnjake iz firmi : Smed Engineering BH, Connector SubSea Bosnia i Panoptic Engineering. Pored predavača koji su bili naši gosti tu je bio i Bojan Stürmer iz naše partnerske firme PRIOR Inžinjering. Uvodnu riječ je dao Nedžad Kahriman iz BHS Informatika Sarajevo.

Kroz svoja predavanja, stručnjaci iz industrije su nam predstavili svoje projekte i na koji način kod dizajniranja kompleksnih proizvoda koriste savremene CAD alate i CAM tehnologiju. Njihove prezentacije su nam prikazale kako ovi alati omogućavaju preciznost, efikasnost i inovacije u stvaranju proizvoda, a primjeri iz stvarnog svijeta su ilustrovali praktičnu primjenu ovih tehnologija.

Učesnici su imali priliku da postavljaju pitanja i aktivno učestvuju u diskusijama tokom predavanja, čime su stvarali dinamično okruženje za razmjenu ideja. 

Imali smo priliku vidjeti proces izrade transportne linije od valjkastih transportera kroz inicijalni dizajn, konstrukciju, pripremu za proizvodnju i montažu. Kroz prezentaciju je pokazano i kako Autodeskovi alati poput Inventora, AutoCAD-a i Inventor Nestinga omogućavaju izradu projekata i pripremu za proizvodnju.