71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F

Šta je novo u  Autodesk Revit 2023 ?

Šta je novo u Revitu 2023? Bolje performanse, više produktivnih funkcija zasnovanih na vašim zahtjevima i pametniji načini rada s podacima, kako na desktopu tako i u oblaku

Uz ovo izdanje, uzbuđeni smo jer je Revit učinkovitiji, intuitivniji i fino prilagođeniji načinu na koji radite. To je Revit koji se kontinuirano potvrđuje u skladu s vašim rastućim potrebama, s preko 30 zahtjeva za funkcijama koji potiču iz Revit Ideas. On balansira suptilna poboljšanja sa velikim novim uvodima: nadogradnje koje poboljšavaju kvaliteta života danas zajedno sa promjenama koje se suočavaju sa budućnošću, kao što su novi granularni tokovi rada razmjene podataka omogućeni sa Revit 2023 i Autodesk Docs u AEC kolekciji. Oh, i jesmo li spomenuli: ovaj Revit zaista vrti, s mnogim poboljšanjima performansi usmjerenih na brže računanje, posebno kada radite s velikim modelima.

Ima puno toga za otkriti s Revitom 2023, pa hajde da pojasnimo:

Alati za modeliranje i dokumentaciju su prošireni i fino podešeni

Kao i prošlogodišnje izdanje, 2023. je prepuna poboljšanja koja ciljaju svakodnevni dizajn na tokove rada dokumentacije. Izglađujemo ivice alata sa kojima ste već upoznati, tako da vidite trenutne prednosti u svom radu. Filtriranje po listovima u rasporedima, kao prvo, predstavlja solidan dodatak za osiguravanje da se pravi podaci nađu u vašim skupovima dokumentacije. A rasporedi se i dalje izgrađuju, uz uslovno formatiranje dodano ključnim rasporedima za porodice i tipove, poboljšanje koje potiče iz Revit zajednice. Također ćete pronaći nove funkcije za kontrolu prikaza i označavanja pomaknutih elemenata, donoseći više jasnoće složenim napomenama. Filteri prikaza, više kategorija koje se mogu rezati i nova alatka Measure in 3D nalaze se u Revit-u 2023 i označavaju sveobuhvatan napredak Revit-a kao radnog konja profesionalnog nivoa, od dizajna do dokumentacije.

Više fleksibilnosti i kontrole za inžinjere konstrukcije uz obnovljeno analitičko modeliranje

Veća brzina, svestranost koja vam je potrebna i kontrola kvaliteta koju će vaši klijenti cijeniti dovode do pomaka ka novom procesu analitičkog modeliranja za građevinske inženjere. Modelirajte u kontekstu u 2D i 3D prikazima kako biste definirali namjeru dizajna autonomno od fizičkog modela, ili započnite s parametarskim pristupom „prva analiza“ za razvoj analitičkog modela iz inženjerskih zahtjeva za zgrade, krovne konstrukcije, paviljone, stepenice i izvan. Sa više automatizacije za vaše biblioteke čeličnih veza i mnogim poboljšanjima za armaturu, uključujući prilagodljivo postavljanje i bolju vizualizaciju, Revit 2023 je kompletniji skup alata za građevinske inženjere i izrađivače detalja.

Analiza opterećenja zasnovana na planu za inženjere elektrotehnike štedi vrijeme u ranim fazama projekta

Novi tok rada električne analize uveden u Revit 2023 dizajniran je da koristi povezane DWG-ove, PDF-ove ili Revit modele kao osnovu za preuzimanje opterećenja unutar Revit-a. Ova preuzimanja opterećenja, zajedno sa novim mogućnostima za konceptualno definisanje elemenata električnog sistema, omogućavaju vam da odredite preliminarno opterećenje zgrade i opterećenje na glavnim komponentama opreme direktno u Revit okruženju.

Fina tačnost podataka, od pravljenja forme do dokumentacije, uz 3D skicu u Revitu i FormIt Pro.

FormIt Pro to Revit 3D Sketch radni tok povezuje slobodnu i kompjutersku izradu oblika u FormIt Pro-u sa mjedenim alatima razvoja dizajna i dokumentacije u Revitu. Uštedite na vremenu modeliranja i preradi i iskoristite analizu u ranoj fazi za procjenu i neprimjetnu tranziciju koncepata dizajna u rezultate dizajna. Takođe za dizajn u ranoj fazi, Autodesk traži vaše povratne informacije o novom dodatku Spacemaker to Revit, koji je sada dostupan u beta verziji za evropske pretplatnike i sa probnim verzijama Spacemakera. 

Objavljeni BIM podaci, uz Revit 2023 i Autodesk Docs.

Nove funkcije u Autodesk dokumentima izlažu Revit podatke novim granicama u saradnji, interoperabilnosti i automatizaciji. Revit 2023 prikazuje nove načine upravljanja i dijeljenja podataka, uz razmjenu podataka u Autodesk dokumentima. Dva toka posla debituju sa Revit 2023: tok rada od arhitekture do proizvodnje između Revit-a i Inventor-a, i uskoro, veza Revit-a i Microsoft Power Automate koja donosi podatke o dizajnu u automatizaciju poslovnih procesa unutar Microsoft ekosistema aplikacija. Ovi novi tokovi posla, zajedno sa uvođenjem Revit Parameter Service u pregled tehnologije, utiru put efikasnijem, blagovremenom i sigurnijem upravljanju podacima sa AEC Collection.

Provjerite svjež izgled i osjećaj za Generative Design, Dynamo Player i Dynamo 2.13.

Vizuelno osvježavanje pokreće konzistentnost u Generativnom dizajnu i Dynamo Playeru, s namjerom da i nove i iskusne kompjuterske dizajnere učini uspješnijim. Modernizacije interfejsa za Generative Design i Dynamo Player uključuju klizače, numeričke okvire za unos, više opisa u meniju i lakše pronalaženje pomoći i podrške za proizvode. Za Dynamo 2.13, ažurirani detalji obiluju, uključujući nadogradnje za Grupe, akcije skrolovanja za Wires i mogućnost zakačenja, gledanja i organiziranja čvorova i grafova.

Probajte i uvjerite se sami – probajte trial verziju na 30 dana :

https://www.autodesk.com/products/revit/trial-intake

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image