71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F

3 najvažnija K u korištenju BIM-a

Od svog uvođenja prije gotovo 20 godina, Building Information Modeling (BIM) daje arhitektima, inženjerima, izvođačima i vlasnicima uvid i alate za učinkovitije planiranje, projektiranje, izgradnju i upravljanje zgradama i infrastrukturom. Da bismo otkrili kako naši kupci koriste BIM i druge tehnologije za postizanje svojih poslovnih ciljeva i postizanje boljih rezultata, dovršili smo analizu više od 500 projekata koji su prijavljeni na nagrade AEC za izvrsnost u protekle tri godine.

3 K – koordinacija, komunikacija i kolaboracija – najčešće se navode u svim infrastrukturnim i građevinskim projektima kao ključne prednosti korištenja BIM-a.

  1. KOORDINACIJA: Koordinacija modela s BIM-om omogućuje neusporedivu vidljivost između disciplina. Svatko može raditi na istom modelu s istim podacima kako bi brzo prepoznao i riješio probleme.
  2. KOMUNIKACIJA: BIM usmjerava protok informacija između svih disciplina i dionika, pružajući priliku za kvalitetnije projektiranje i izgradnju, kao i veće uvide za vlasnike i dionike projekta.
  3. KOLABORACIJA: Uz sve dijelove koji ulaze u isporuku nove zgrade ili infrastrukturnog projekta, ne čudi da je suradnja važan element za AEC projekte. Zapravo se suradnja svake godine navodi kao jedna od vodećih prednosti BIM-a

Detaljnije možete pročitati u brošuri 3K BIM-a.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service
Choose Image