71000 Sarajevo, Džemala Bijedića 279F

Autodesk Forma

AUTODESK

Autodesk Forma

Pomaže timovima za planiranje i dizajn za isporuku projekata digitalno od prvog dana. Koristite mogućnosti konceptualnog dizajna, prediktivnu analitiku i automatizaciju kako biste napravili čvrste temelje za svoje projekte.

Namijenjena je za prvu fazu projektovanja i urbanog planiranja, gdje uz pomoć vještačke inteligencije (AI) i generativnog dizajna možete dobiti prve informacije i analize o oblikovanju, osvjetljenju, vjetru, osunčanju, mikroklimi i sl. 

Koristite uvide vođene podacima u realnom vremenu kako biste donijeli brze, pametne dizajnerske odluke koje smanjuju rizik i poboljšavaju rezultate poslovanja i održivosti.

Šta možete uraditi sa Autodesk Forma softwareom?

Modelirajte složene koncepte dizajna u punom 3D za samo nekoliko minuta. Testirajte i procijenite višestruka dizajnerska rješenja i optimizirajte za mnoštvo ograničenja.

Forma pomaže arhitektama, urbanistima, kao i opštinama da istraže sve mogućnosti i potencijale neke lokacije. Postavljajući parametre i informacije brzo izgeneriše veliki broj varijantnih rješenja, gdje na osnovu svojih preferencija možete da izaberete jedno ili više koja vam odgovaraju i nastaviti dalje u razradu samog projekta u Revitu.

Forma također ima import i export komande koje podržavaju OBJ i IFC tipove fajlova što omogućava saradnju sa drugim BIM programima. Sa ovim komandama možete još da uradite import i export geometrije, model terena, referentne slojeve, 2D DXF, JSON, GeoJSON, GML fajlove, oblike i slike.