ACDSee

ACDSee prvi je put objavljen 1994. godine kao 16-bitna aplikacija za Windows 3.1.  Ova rana verzija ACDSee-a ponekad je poznata i kao ACDSee Classic ili ACDSee 32.

Namijenjen je profesionalnim fotografima. ACD Systems  je program za organiziranje slika, preglednik i uređivanje slika za Windows, macOS i iOS, koji je razvio ACD Systems International Inc. Najnovije verzije ACDSee uključuju moderne alate za upravljanje digitalnim sredstvima kao što su npr. prepoznavanje lica.

Glavne značajke ACDSee-a su brzina, uređivanje RAW slika bez gubitaka, skupna obrada slika, uređivanje metapodataka (Exif i IPTC), ocjena, ključne riječi i kategorije te geografsko označavanje. Procjena kvalitete slike na slici je brza zahvaljujući predmemoriranju sljedeće / prethodne slike, brzom dekodiranju RAW slike i podršci za prebacivanje između 100% i načinom zumiranja na ekranu bilo gdje unutar slike.  Sve verzije su dostupne kao godišnji zakup-najam, za Win, MAC ili  iOS.

acd

Trajne licence:

ACDSee Photo Studio (verzije Home, Professional ili Ultimate)

Alat za obradu fotografija, umjesto Photoshopa ili Lightrooma

Nova verzija 2021 sadrži pored ostalog:

Sada s do 100% bržim pokretanjem, do 50% bržim prebacivanjem načina rada, do 100% bržim radom s ključnim riječima i kategorijama, do 20% bržim RAW dekodiranjem i do 40 puta bržim održavanjem baze podataka.  Skupna promjena veličine omogućuje vam snimanje više slika i promjenu veličine u bilo koju dimenziju, što je posebno korisno za projekte s više slika. Poboljšani postupak za preimenovanje više slika kao odgovor na povratne informacije kupaca. Opcije su gotovo bezbrojne. Dodajte vodene žigove s više preciznosti – posebno korisno za primjenu vodenih žigova na seriju slika.

Radite izravno s GoPro RAW slikama i usavršite svoje avanture. Bežično i trenutno šaljite fotografije i videozapise izravno u ACDSee Photo Studio sa svog mobilnog uređaja skeniranjem QR koda na monitoru! Aplikacija je dostupna na iPhoneu i Androidu. Uvezite podatke o licu iz Lightrooma i Picasa-e i uštedite trud preimenovanja svih na svojim slikama. Prepoznavanje lica tada će pronaći odgovarajuća lica u vašoj bazi podataka ACDSee. Alat za prepoznavanje lica i prepoznavanje lica pronaći će ljude na vašim fotografijama tako da ih možete imenovati za brzo pretraživanje. 

ACDSee će odmah naučiti koja imena na koja lica staviti i predložiti moguća podudaranja po potrebi. ACDSee dolazi s unaprijed učitanim nizom korisnih primjera brzih skupova ključnih riječi. Izvezite popise ključnih riječi i podijelite ih s drugim korisnicima. Uštedite bezbroj sati ručnog unosa uvozom utvrđenih popisa ključnih riječi. Za poboljšanu učinkovitost toka posla možete otkinuti, premjestiti, složiti, usidriti i sakriti okna i alatne trake bilo gdje. Preuzmite potpunu kontrolu uređivanja svojih RAW slika s ugrađenom podrškom za preko 500 modela fotoaparata spremajući ih kao .acdc datoteku kako biste sačuvali svoje slojeve Uvezite i primijenite Photoshop dodatke za daljnju kreativnu slobodu. Uživajte u sveobuhvatnoj podršci za sve najpopularnije formate slika. ACDSee također pruža sveobuhvatno upravljanje bojama. U programu ACDSee Photo Studio dekodirajte HEIF datoteke – vrlo učinkovit tip formata spremnika medija za slike i sekvence slika. ACDSee-ov GPU-ubrzani sloj i slojevi za podešavanje, kao i kvalitetne performanse za brzu primjenu filtra, brže će vas završiti.

Koristite alat Skin Tune za ujednačavanje i vraćanje sjaja subjektima, kao i za osvjetljavanje i uglađivanje. Zacjeljujte rubne dijelove u boji na granicama područja s visokim kontrastom pomoću alata Chromatic Aberration. Upotrijebite efekt Tilt-Shift da biste istaknuli naglasak na određenim objektima na fotografijama ili fotografije učinili sličnima minijaturnim pejzažima. Dajte svojim slikama stari izgled filmskog zrna pomoću alata Grain. Upotrijebite alat Dodge and Burn da biste osvijetlili ili potamnili područja na fotografiji bez utjecaja na druga područja. Alat se često koristi za osvjetljavanje neeksponiranih područja ili zatamnjivanje preeksponiranih područja. Pomoću alata Color EQ (nijansa, zasićenost, kontrast i svjetlina) prilagodite ukupne boje na slici ili svaku boju pojedinačno. Napredni alati mogu suptilno prilagoditi i poboljšati boje ili potpuno promijeniti pojedinačne boje na vašim slikama.

Još mnogo novih funkcija…

Link proizvođača: ACDSee

LUXEA  VIDEO  EDITOR

(video montaža i snimanje ekrana)

U novoj verziji:

Uvezite vlastiti snimak, radite sa postojećim medijima ili generirajte vlastiti.  Snimite svoju web kameru, mikrofon ili zaslon i dodajte je u svoj projekt. Rasporedite, uredite, podijelite, obrežite i spojite audio, video i fotografije. Dodajte efekte, opise, filtre i prijelaze koji će vaš video istaknuti. Dovršite i prikažite svoj videozapis u raznim formatima i veličinama, uključujući 4K.  Podijelite svoj rad  na društvenim mrežama izravno iz aplikacije.

Uz podršku do 60 sličica u sekundi, vaš će videozapis i prijelazi biti glatkiji, pružajući bogatija iskustva gledanja. Sada možete prilagoditi vremensku traku tako da odgovara vašem mediju da biste pogledali širu sliku. Novi prečaci olakšavaju uređivanje. Zakrenite medij u dva klika. Kopirajte i zalijepite usavršene filtre s medija na medij. Jednostavno upravljajte prazninama između medija kada promijenite trajanje isječaka.

Obogatite svoj video dodavanjem teksta u jednom od 20 različitih stilova.  Prilagodite fontove, boje, poravnanja, upute i formate za izgled koji želite. Usredotočite se na boju koja je važna.  Odaberite boju koja će se istaknuti, a ostatak isječka smanjite na ljestvicu sive.

I još mnogo toga………

Link proizvođača: ACDSee

ACDSee VIDEO CONVERTER

Podržava ulazne formate:

3G2, 3GP, 4XM, ASF, AVI, AVS, CPK, DIF, DV,  DXA, F4V, FLIC, FLV, H261, H263, H264, M1V,  M2TS, M2V, M4V, MJPG, MJPEG, MKV, MOV,  MP4, MPG, MPEG, MTS, MTV, MVE, MXF,  NSV, NUT, OGG, PVA, R3D, RM, RMVB,  ROQ, RPL, SEQ, SMK, STR, SWF, THP, TS,  VQA, VID, VOB, VRO, WC3, WEBM, WMV,  Y4M, YUV.

Podržava izlazne formate:

3GP, ASF, AVI, DV, FLV, M4V, MKV, MOV, MP3,  MP4, MPEG1, OGG, TS, WMA, WMV

Podržava mobilne formate:

Apple iPhone 3G/4/4S/5C/5S/6/6 Plus/7/7 Plus, iPod Touch/Touch 5/Classic/Nano, iPad, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air 2, iPad Pro, Apple TV 2/3; Samsung Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy Note 8, Galaxy Note 10, Galaxy Tab A, Galaxy Tab S2, SamSung Nexus 10, Wave723; Google Pixel, Pixel XL; Nokia N86, 7230, 5233, N76, N82, 6; Blackberry 8520, Curve 8300, Bold 9000, Bold Series, DTEK 60, DTEK 50, PRIV; LG Optimus 2x, G5, V20, X Power; HTC Flyer, Nexus 9, Sensation, Vivid; Motorola RAZR; Sony Ericsson W700I, X Performance, Xperia XA Ultra, Xperia Z5 Premium; Huawei Nexus 6p, Ascend G7, Nova Plus, P8 Lite; Microsoft Zune; i sve slične!

Nova verzija sadrži pored osnovnog i nove funkcije:

Na svoj popis dodajte grupu videozapisa i za svaki odaberite drugačiji izlazni format. Pritisnite Start da biste započeli skupno pretvaranje svih videozapisa s popisa. Možete čak i postaviti program da se zatvori nakon što se izvrši batch pretvorba ili zaustavite i ponovo pokrenite prema vlastitoj želji.

Fino podesite svoje izlazne mogućnosti i pohranite ih kao korisnički definirane unaprijed postavljene odabirom i prilagodbom veličine okvira, brzine prijenosa video zapisa, brzine prijenosa zvuka i još mnogo toga. Vaše će izlazne postavke svaki put biti pravilno konfigurirane za vaš uređaj.

Snimite bilo koji skup videozapisa, zajedno s ISO slikovnom datotekom, na DVD za reprodukciju na NTSC i PAL sustavima. Uživajte u gledanju videozapisa na DVD uređaju ili pošaljite diskove svojim prijateljima i obitelji za jednostavno dijeljenje. Napravite sigurnosnu kopiju svojih videozapisa ili ih pretvorite i prenesite za reprodukciju na mobilnim uređajima i drugim uređajima za reprodukciju medija.

Pametna značajka izrezivanja omjera videozapisa u potpunosti koristi zaslon vašeg uređaja. Kada se omjer ulaznog videozapisa ne podudara s omjerom zaslona izlaznog profila, ACDSee Video Converter automatski će obrezati rubove ulaznog videozapisa kako bi osigurao da iskoristi prednost cijelog zaslona.

Link proizvođača: ACDSee