Tvrtka osnovana 1973 u Eindhovenu (NL) kao radionica zanatlije Harry Vogelsa. Razvila se u međunarodnu uspješnu tvrtku koja proizvodi vrlo prepoznatljiv niz nosača i sistema podrške za audio i video i multimedijsku opremu. Proizvodi poznati po kombinaciji funkcionalnosti i izuzetnih performansi sa elegantnim dizajnom.

Vogels nosači:

PLAFONSKI NOSAČI PROJEKTORA

Okretni 360˚ sa zglobom za podes nagiba, Nagib do 15˚ u svim pravcima, Dužine od 8 cm do 120, teleskopski, Nosivost do 28 kg, zavisno od modela, Rupe za montažu prilagođene bilo kojem modelu, Od nehrđajućeg čelika, obloženi aluminijumom, Ukrasni dijelovi od otporne plastike, Boja crna, srebro ili bijela, po želji i druga, U tijelu nosača vodilica za skrivanje kablova, U kompletu svi dijelovi potrebni za montažu.

MOTORIZOVANI PLAFONSKI NOSAČI (LIFTOVI)

Savršeno je rješenje za integraciju velikog projektora na strop, naprimjer u gledalištu ili konferencijskoj dvorani. Lift je opremljeno velikim, ali tihim motorom koji osigurava brzo i stabilno kretanje projektora prema gore. Nadalje, motor je opremljen RF daljinskim upravljačem i nudi mogućnost podešavanja tri granična zaustavljanja motora: gornjeg, srednjeg i donjeg zaustavljanja. Srednje zaustavljanje može se postaviti na željenoj visini zavisno od položaja platna za prezentaciju ili poništiti. Projektor je ne samo uredno skrivenu plafonu dvorane nego je zaštićen od prašine i krađe. Nosivost lifta je max. do 30 kg, zavisno od modela, veličina postolja za projektor do maksimalno 60 x 60 cm. Daljinski upravljač u kompletu, napajanje 220 V. Svi elementi za ugradnju u plafon su u kompletu. Raspon 35 cm do 120 cm, po želji kupca i duži.

ZIDNI NOSAČI PROJEKTORA

Velika paleta zidnih nosača za projektor, običnih i širokokutnih. Dužine od 40 cm do 300 cm, fiksni ili teleskopski. Nosivost do max. 25 kg. Materijal čelik, obloženo ukrasnim aluminijumom ili plastikom, boja srebra, crna ili bijela. Glava nosača se može okrenuti po vodoravnoj osi 360˚, nagib do max. 15˚ u svim pravcima. Unutrašnja čelična cijev predviđena za provlačenje kabla za napajanje i prenos signala

NOSAČ VIDEOZIDA

Montaža na zid za 2×2 ekrana do maksimalno 12×6 ekrana (u serijskoj izvedbi)

NOSAČ ZAKRIVLJENOG VIDEOZIDA

POKRETNI VIDEOZID SA OSLONCEM NA POD

NOSAČ VELIKIH VIDEOZIDOVA SA OSLONCEM NA POD I PLAFON

NOSAČ VELIKIH VIDEOZIDOVA SA OSLONCEM NA POD I PLAFON

UNIVERZALNI NOSAČ ZA TV I MONITORE,  SA JEDNIM ILI DVA PLAFONSKA OSLONCA

NOSAČ DISPLEJA ILI TV PODNI, MOBILNI

ZIDNI NOSAČ, UNIVERZALNI ZA TV ILI MONITOR DO 70″

STALAK ZA VIDEOKONFERENCIJU SA NOSAČEM ZA EKRAN, KAMERU I IZVOR SIGNALA (LAPTOP)