PROJECTA

Vodeći europski proizvođač visokokvalitetnih projekcijskih ekrana, osnovan 1952. Godine. Projektira, razvija i gradi široku paletu projekcijskih platna u najvećem pogonu za proizvodnju u Europi, smještenom u Weertu, Nizozemska. Danas u sastavu korp. Milestone – Legrand. U ponudi ima preko 250 modela i podvarijanti kao i pribor za montažu, namještaj i dodatnu opremu.

PORTABL PLATNA I PLATNA NA TRONOŠCU (PODNA)

Portabl platna se proizvode u veličini od 122 do 203 cm (širina), format 16:9 ili 4:3. Lagan, prijenosni projekcijski ekran u video i HDTV formatu. Fleksibilna pneumatska zatezna ruka omogućava podizanje po visini Tako da se prilagoditi publici. Isporučuje se s dodatnim crnim donjim obrubom kao standard za podešavanje na idealnu visina gledanja. Ima dva stopala koja se okreću i osiguravajući stabilnost. Futrola je izrađena od aluminija, crni matirani.

Platna na tronošcu profesionalne kvalitete poznata su po stabilnost i trajnost pri intenzivnoj, prenosivoj upotrebi. Stabilan stativ izrađen je od kvadratnih cijevi i ima jednostavan mehanizam za otpuštanje prstiju nogu. Posebna transportna brava štiti površinu platna od oštećenja. Samoblokirajuća ručka za optimalno podešavanje visine i prenosivost. Integrirani OHP nosač za korekciju zastoja u duljini od 40 cm. Kao dodatna oprema dostupna je crna ceradna futrola. Veličina platna je od 127 cm do 244 cm. Dostupni formati 1:1, 4:3, 16:9, 16:10

ZIDNA / PLAFONSKA PLATNA (MEHANIČKA I ELEKTRIČNA

Proizvode se u više varijanti i podvarijanti za različite namjene. Svi modeli zidnih platna su istovremeno predviđeni i za plafonsku / stropnu ugradnju, zahvaljujući univerzalnim nosačima, prilagodljivim čak i kosim zidovima. Lice platna ima standardnu (MW) ili visoku rezoluciju (HD). Novija varijanta su sa rezolucijom 4K imaju omjer piksela od 4096 vodoravno i 2160 okomito (približno omjer 1,9: 1). Ultra HD (UHD) je rezolucije 3840 piksela vodoravne i 2160 okomito a tačan omjer slike 16: 9 koji se često koristi i kod TV i ekrana. Ovi su modeli idealni za projektore s visokom rezolucijom ili gdje svjetlina i veličina platna zahtijevaju malo pojačanja. Siva površina nadoknađuje svijetlo tako da slika ima očuvan kontrast. Pri slabom osvjetljenju, HD Progressive 0.6 pruža duboki kontrast za pojačanu sliku i obično se koristi za video prezentacije.

Upravljanje platnom je mehaničko (ručka) ili električno na prekidač Ili na RF upravljač (daljinski), zavisno od zahtjeva kupca.

Veličina zidih/plafonskih platna se kreče od 120 do 470 cm (širina), a na zahtjev kupca do 16 met. Širine (kino sale). Dostupno u svim standardnim formatima 4:3, 16:9 i 16:10.

Uz sve modele dostupna su platna (Da-Tex) za pozadinsku projekciju (Rear Screen), za prostorije gdje je projektor montiran iza platna.

Pored platna u rolni, dostupni su i modeli u aluminijskom okviru (Fixed Frame Screen) koja se ne mogu motati u rolnu kao i nategnuta platna (Tensioned Screen) koja su zategnuta tako da trajno zadrže oblik.

SAMOSTOJEĆA PLATNA (FOLD)

FOLD prijenosno je sklopivo projekcijsko platno širine od cca 200 cm pa do max 630 cm namjenjeno za video projekcije u zatvorenom ali i na otvorenom prostoru. Zbog aluminijskog okvira i „gumiranog“ platna je dosta otporno na vlagu pa i kišu. Platno ima crni obrub na sve 4 stranice debljine 10cm. Montira se na čvrsti aluminijski okvir, pomoču kopči (drikera) tako da je montaža i demontaža moguća u vrlo kratkom roku. Isporućuje se u tvrdom, laganom PVC sanduku sa točkićima. Kao dodatna oprema može se naručiti Da-Tex platno za pozadinsku prezentaciju. Platno se isporučuje u varijanti MW – standardno ili novije HD – visoka rezolucija.

DODATNA OPREMA

Za pravilnu montažu i jednostavnije korištenje, uz sve modele platna moguće je naručiti dodatnu opremu a prema potrebi korisnika:

  • Stalci i nosači za projektor
  • RF (daljinski) kao dodatak za mehanička platna
  • „kit“ za daljinsko istovremeno upravljanje platnom i projektorom
  • PVC dodatak za montažu rolo platna u spušteni plafon
  • Gumirane navlake za zaštitu prilikom transporta