Pantone - skale boja (X-Rite)

Tvrtka je najpoznatija po Pantone Matching System (PMS), bojama, koji se koristi u dizajnu, štampi i proizvodnji, te podržavanju upravljanja bojama od dizajna do proizvodnje, u digitalnom formatu, Pantone je započeo u New Yorku 1950-ih kao komercijalna tiskara braće Mervina i Jessea Levinea, M&J Levine Advertising. Nakon toga kupili su 1962. tvrtku od Levine Brothers i preimenovali je u “Pantone”. Osnovni proizvodi tvrtke uključuju Pantone vodiče, koji se sastoje od velikog broja malih tankih kartonskih listova a zatim vezanih u mali snop. Ovaj sistem široko su prihvatili grafički dizajneri i reprodukcijske i tiskarske kuće. X-Rite, dobavljač instrumenata i softvera za mjerenje boje, kupio je Pantone 2007. godine, a od 2012.je Pantone u vlasništvu korporacije Danaher.

SKALE BOJA ZA GRAFIČARE, ŠTAMPARE, DIZAJNERE (TEKSTIL), INDUSTRIJU (PLASTIKA)

FORMULA GUIDE (C+U), oznaka: GP1601A

Dodane su 294 nove nijanse. Pomoću ovog vrijednog alata dizajneri mogu brzo odabrati, komunicirati i usporediti boje za dizajn logotipa, ambalažu i natpise. Vodič nudi i formulacije boja za pravilno miješanje svih boja, boje Pantone Spot. Prikazuje 2.161 boju. Dvije kompaktne skale za jednostavno gledanje i prijenos.

COLOR BRIDGE GIUDE (C+U), oznaka GP6102A

Prevodi Pantone boje u CMYK, HTML i RGB. Dodane su 294 nove nijanse! Ilustrira kako se Pantone boje mogu reproducirati u CMYK-u Ili CMYK ekvivalentu kada je potrebno za proces tiskanja. Ekvivalenti vrijednosti HTML i RGB također su dati za digitalne aplikacije. 2.139 boja Pantone s njihovim najbližim, standardnim CMYK bojama. CMYK, HTML i RGB vrijednosti za boje u Pantone Matching System® (PMS

CMYK GUIDE (C+U), oznaka GP5101A

Ilustrira 2.868 CMYK procesnih boja i njihove odgovarajuće vrijednosti. Ove su boje jedinstvene za grafički sistem Pantone i ne mogu se uskladiti s Pantone-Spot bojama.

METALLICS GUIDE (U), oznaka: GG1507A

METALLICS GUIDE (U), oznaka: GG1507APantone predstavlja kompletnu kolekciju 655 metalik boja za ispis i pakiranje, uključujući 54 nove, plus novu osnovnu tintu Rose Gold. Pantone Metallics pružaju mogućnosti da se boja koje se lako koriste, određuju i pojačavaju za luksuzne i dinamične rezultate. Opcije prevlačenja su uključene u vodič za brzu referencu na samo nekoliko od mnogih načina na koje se metalni efekti mogu poboljšati za potrebe vaših projekata. Pantone boje su visokokvalitetne, pouzdane i dostupne gdje god idete. Koristite za pakiranje, logotipe, marke, potpise i marketinške materijale.

pastel

PASTELS AND NEONS GUIDE (C+U), oznaka: GG1504A

Proširite tradicionalnu paletu boja s više od 200 suvremenih pastela i neona, u jednom ručnom vodiču. Vodič Pastels & Neons nudi dizajnerima dodatne Pantone boje boje za stvaranje privlačnih, tržišno usmjerenih dizajna. Savršeno za pakiranje, logotipe i marke, te materijale za štampu i marketing kada se žele umirujuće nijanse ili svijetle boje. 154 pastelne i 56 neonskih specijalnih boja za proširivanje i nadopunu „Formula Guide“ za boje Pantone. Odaberite, komunicirajte, uporedite i kontrolirajte boju. Kompaktna skala za jednostavno gledanje i prenos

PORTABLE GUIDE STUDIO, oznaka: GPG304A

Ova kolekcija donosi vam osam osnovnih vodiča Pantone Graphics u jednoj kompaktnoj torbi. Prijenosni vodič za studente grafike, ispisnim i digitalnim dizajnerima olakšava pristup Pantoneovim alatima u boji, čak i tokom putovanja ili u pokretu. Korisno za inspiraciju, logotipe i marke, marketinške materijale, digitalni dizajn i animaciju. Sadrži Formula Guide (C+U), Color Bridge Guide (C+U), CMYK (C+U), Metallics, Pastels and Neons

Ukupno 5.894 nijansi relevantnih za tržište, specijalne boje. Pristupite, putujte, pohranite i zaštitite svoje Pantone Color.

Fashion, Home + Interiors Color Guide (HFI + TCX), oznaka: FHIP110N

Pantone vodič za modu, dom i interijere dizajnerima omogućuje da u jednom prijenosnom alatu obogate tvrde i meke proizvode. Ovaj ručni vodič u tekstilnom papiru i zelenoj boji (TPG) prikazuje boju na tvrdim površinama i odgovara sastavu za tekstil i meku robu. Alat za keramiku, boju, kozmetiku, modne dodatke i kožne proizvode. Ilustrira 2.310 modne, kućne (FHI) boje kao i lakirani sloj na papiru za tvrdu robu (TPG). Pantone boje formata papira odgovaraju našim bojama mekog blaga FHI Textile Cotton System (TCX). Dvije skale za rad u pokretu. Ekološki zaštitni premaz

Pantone Plus Plastic Standard Chips Collection, oznaka PSC-PS1755

Kompletan set svih standardnih 1.755 boja PANTONE PLUS u plastičnom čip formatu. Savršen alat za industriju teške robe u kojoj je ključna široka paleta boja, Pantone plastična standardna kolekcija čipova sadrži najprodavanije grafičkih boje sa odgovarajućim pigmentnim formulacijama. Kolekcija također sadrži obloženi Vodič za formulu. za lako polaganje referenci na štampane materijale u boji. Moguča kupovina i pojedinačnih setova.

Tints and Tones Collection, oznaka PTTC100

100 najprodavanijih bijelih, sivih i crnih u plastičnom čip Formatu. Tražite li najbolje neutralne materijale u plastici? Ovaj skup uključuje 100 najprodavanijih, izabranih iz biblioteke boja Pantone Graphic (PMS) i Fashion, Home, Interijera (FHI). Pažljivo kurirani asortiman hladnih i toplih nijansi pruža mogućnost da se plastični modeli prekrivaju s tekstilnim proizvodima, grafikom i pakiranjem. Svaki čip uključuje formulacije pigmenta kako bi se osigurala kontrola boje na više materijala.

  • Nylon Brights Set, oznaka FFN100
  • Color Guide Paper TPG, oznaka FGP 120
  • Cotton Planner, oznaka FFC125
  • Solid Color Chipsbook C+U, oznaka GP1303
  • Pastels and Neons Chipsbook, oznaka GB1304
  • Solid Guide Set, oznaka GP1305
  • Color Guide Paper TPG, oznaka FGP120

KALIBRATORI I SOFTWARE

Pantone CAPSURE ™, oznaka: RM200-PT01

Koristite CAPSURE bilo gdje za brzo i točno podudaranje boja s bilo koje površine, materijala ili tkanine natrag u Pantone boju. Ovo cjelovito rješenje za usklađivanje boja za modu, interijere, grafiku i dizajnere proizvoda omogućuje vam da inspiraciju prevedete u najbliže podudaranje boja s Pantone Color System po vašem izboru. Tačne su čak i na malim uzorcima ili višebojnim teksturama i Tekstilima. Dolazi sa 10.000 boja Pantone u memoriji a može bilježiti do 100 uzoraka uz zvučne note, datum i vrijeme. CAPSURE Sync ažurira biblioteke s najnovijim Pantone bojama

i1Studio Designer Edition, oznaka: EOSTUDIODE

Novo izdanje i1Studio Designer predstavlja rješenje za upravljanje bojom od početka do kraja za Color Perfectionists koji traže profesionalne rezultate. I1Studio spektrofotometar kalibrira boju monitora, projektora i mobilnih uređaja, dok softver Pantone Color Manager pomaže vam u izradi paleta boja i izvozite ih ravno u vaše alate za dizajn. Vaša konačna produkcija više će odgovarati vašoj viziji nego što ste ikada smatrali mogućom.

Pantone Light Booth (svjetlosna kabina), oznaka: P5D65840

Određuje nepogriješivo nijansu Pantona boje. Pantone Light Booth pruža najviše konzistentno i pouzdano okruženje za ocjenu proizvoda i otisaka. Kako se boja može pojaviti različito kod različitih izvora svjetlosti – poput dnevnog svjetla, rasvjete u trgovini i fluorescencije – važno je pregledati proizvode prije odobrenja kako bi se izbjegle skupe ispravke.

Pantone Sure Shot Pro Pack, oznaka: 2016-003

Paket Sure Shot Pro uključuje tri osnovna alata za profesionalne fotografe: i1 Display Pro za precizno kalibriranje uređaja sa zaslonom u boji, ColorChecker putovnicu koja sadrži tri fotografska cilja za profiliranje slika na temelju stvarnih uvjeta osvjetljenja i SkinTone ™ vodič za realnu referencu boje.

colorcert-desktop-tools

ColorCert Desktop Tools – softver, u kompletu su:

ColorCert Inkroom: Koristi se za procjenu boje boje na temelju poslova kreiranih u ColorCert Manageru ili samostalno kreiranih standardnih definicija boja. Podržava formate datoteka kao što su ColorCert Libraries, CxF i MIF, ICC profili, CGATS i PantoneLIVE. Dostupno u Basic i Advanced.

ColorCert Pressroom: Koristi se za kontrolu procesa. Učitajte ColorCert Jobs na temelju predložaka kreiranih u ColorCert Manageru pomoću čarobnjaka Job Setup. Uključuje Inkroom Tools Basic za učitavanje zadataka ColorCerta, brze provjere i generiranje izvještaja o pojedinačnim bojama tinte.

ColorCert Manager: Kompletan set alata za radnu površinu Cert. Softverski moduli uključuju PressRoom alate, alate za ispitivanje, napredne alate za tintu i uređivače ColorCert.

Spectrocolorimeter RM200QC

Ovaj instrument za mjerenje boja jednostavan za korištenje pruža visoku pouzdanost i preciznost, često eliminirajući potrebu za većim instrumentima, posebno za terenske aplikacije. To je izuzetan alat koji pruža tačne podatke u boji i pomažu u bržem odobrenju kupca. S uređajem RM200QC uvijek u džepu ili torbici, uvijek ćete biti u mogućnosti precizno procijeniti boju – bilo kada i bilo gdje. Postignite stabilnu kvalitetu boja tijekom cjelokupnog postupka kontrole kvalitete i procesa proizvodnje.

Densitometer, oznaka 341C

Jednostavan za čitanje, otvori od 2m i 3mm standardni su. Donosi 1.000+ mjerenja jednim punjenjem svoje NiMH baterije; LED lampica označava status punjenja instrumenta. Ugrađeni svjetlosni stol i kalibrirani unutarnji izvor svjetla za vrhunski prijenosni ručni instrument all-in-one. Funkcija Dot Area provjerava vrijednosti nijanse iz originala. ENERGY STAR određuje referentnu vrijednost za mjerenje koja je prema ISO standardima za denzitometriju prijenosa. Mjeri gustoću (veću od 5,0 D).

Spectrophotometer ERX55

Neprekidno mjerenje boje i vizualni prijenos svjetlosti omogućuje operaterima da isprave čak i male promjene. Spektralni raspon od 330 nm do 730 nm s optičkom razlučivošću od 1 nm daje rezultate najboljih mjerenja. u građevinskim materijalima poput PC listova. ERX55 pruža izvrsnu kratkoročnu stabilnost zahvaljujući korištenju stvarnog dvostrukog mjerenja snopa.

Hue Scoring Software FM100

Ovim testom odredite vrstu i stupanj nedostatka boje. Potpuno analizirajte viziju boja za zaposlenike i na terenu koji su uključeni u kritične operacije u boji. Koristite kao neovisnu kontrolu za mjerenje valjanosti drugih testova u boji. FM100 Hue test ocjenjuje i rangira oštrinu boja. Sastoji se od četiri dijela koje sadrže ukupno 85 uklonjivih referentnih kapa u boji (inkrementalne varijacije nijanse) koje obuhvaćaju vidljivi spektar.

Katalog proizvoda Pantone, na linku proizvođača: Pantone