IRIS je skraćenica od Image Recognition Intergated Systems. Stvorena je 1986. godine u Belgiji i odmah postala svjetski lider u tehnologijama optičkog prepoznavanja znakova (OCR) i mobilnom skeniranju. Velike filijale su na Floridi (SAD-u), u Njemačkoj a posluju kao softverska kuća u sastavu Canon Europe od 2013. godine.

Modeli:

IRISPen Executive 7 ili Pen Air 7 – prenosni skeneri

Besprijekorno skeniranje i precizno prepoznavanje teksta i brojeva Jednostavno prevucite IRISPen preko teksta ili brojeva iz novina, časopisa, računa, faksa, pisma itd. I tekst će se automatski ponovno uvesti na vaše računalo pomoću ugrađene tehnologije OR za prepoznavanje znakova (OCR) kompanije I.R.I.S. Čak se i potpisi ili sitne grafike mogu skenirati digitalnim označivačem. Radi s bilo kojom aplikacijom Jednostavno postavite pokazivač u bilo koji program, a skenirani tekst, brojevi ili slike automatski će se pojaviti na mjestu pokazivača. Nije važno koristite li Word, Excel ili bilo koju drugu aplikaciju za uređivanje teksta ili web-uređivač. Ako ga možete upisati, IRISPen će moći upravljati! Softver sadrži integriranu funkciju prevođenja za više od 40 jezika. Jednostavno odaberite jezik na koji želite prevesti, prevucite olovku preko vašeg papirnatog dokumenta i prijevod će se pojaviti tamo gdje vaš pokazivač trepće u nekoliko sekundi. IRISPen ™ dolazi s pametnom sintezom glasa koja omogućuje slušanje svega što skenirate na 40 različitih jezika. Idealno je ako želite da svoj izgovor usavršite na stranom jeziku, a također će vam pomoći da skenirate neprekidno bez potrebe za pregledom na ekranu kako biste provjerili odgovara li originalnom dokumentu.

Prepoznavanje barkodova CMC7 i BVR Da biste poboljšali svoju produktivnost, digitalni marker može se pretvoriti u pouzdan i isplativ skener barkoda (CMC7 i BVR). Ako vam treba brz pristup podacima s bilo kojeg barkodiranog materijala, skener olovke je savršen alat

IRISPen 7 je dostojan nasljednik 20-godišnje linije I.R.I.S. digitalni skeneri za olovke:

 • Ugrađeni OCR motor pokreće I.R.I.S. ‘ najnovija tehnologija čini točnijim nego ikad prije,
 • Novi optički objektiv skenera čini ga mnogo bržim od ostalih ručnih skenera,
 • Ergonomski oblik novog hardvera čini ga lakšim i udobnijim za upotrebu.

Dolazi u dva osnovna modela: IRISPen Executive i IRISPen Air.

Napredniji Pen Air se spaja preko Bluetooth, puni preko USB (Executive koristi punjač sa kablom),
Pen Air podržava Win, Mac, iOS i Android (Executive Samo WIN). Rade bez punjenja do 5 sati.

Link proizvoda: IRISPen Executive

IRISNotes 3 ili Air 3 – digitalne olovke

Pametna digitalna olovka koja vaše rukom pisane bilješke pretvara u digitalni tekst koji se može uređivati. Digitalizirajte svoje bilješke zadržavajući jednostavnost klasične olovke (standardni papir i tinta!). Izvezite svoje digitalne bilješke u svoj omiljeni uređivač teksta (Word, Notepad, Outlook). Dijelite svoje bilješke, video zapise i zabilješke – bilo gdje! Digitalizirajte sve što napišete i nacrtate Prepoznavanje rukopisa Prepoznavanje grafova i crteža Višejezično rješenje Jednostavan za korištenje Na sastancima, na predavanjima ili samo kod kuće: IRISNotes ™ 3 pretvara vaše zapise u digitalni tekst koji može uređivati. Prepoznaje svako pisanje (izolirani znakovi i kurzivni rukom pisani tekst) i vrlo pouzdano ga digitalizira.

Ne gubite više vrijeme na prepisivanje bilješki na računalo: IRISNotes ™ 3 to radi za vas. Bilješke se pohranjuju u memoriji prijemnika (u .ink ili .note formatu), spremne za uređivanje, dijeljenje i arhiviranje. Rad na bilo kakvom papiru.!!!

 1. Ugrađena litijeva baterija (uz doplatu): do 10 sati neprekidnog pisanja,
 2. Bilješka koja može pohraniti do 100 stranica A4, a radi putem infracrvene veze,
 3. Bluetooth povezivanje za prijenos bilješki na bilo koji mobilni uređaj (iOS / Android),
 4. Uključena standardna patrona s tintom (tinta se dopuni, kao toner (štampača).
 5. Kao lagana i udobna za upotrebu tradicionalna olovka.

Spremite svoje digitalne bilješke u bilo kojem formatu koji želite! Izvezite svoje bilješke kao tekst koji može uređivati u Wordu Jednim klikom pretvorite svoje rukom pisane bilješke u tekst u Wordu. Sve te dugačke bilješke o predavanjima ili bilješke o sastancima odmah se pretvaraju u Word dokument koji može uređivati! Tada je lako posložiti bilješke i podijeliti ih. Savršen alat za povećanje vaše produktivnosti!

Link proizvoda: IRISNotes 3

IRIScan Mouse Executive / WiFi

Skener i miš, sve u jednom. Skeniranje u samo jednom kliku! Skenirajte dokumente, novine, posjetnice … sve do A4 formata. Uredite skenirane tekstove izravno u Word, Pages, Excel itd. PC i Mac kompatibilni Zahvaljujući ovom uređaju “sve u jednom”, vaš skener od 400 tpi cijeli dan vam je na dohvat ruke! Samo pritisnite tipku za skeniranje na bočnoj strani miša, prevucite prstom u bilo kojem smjeru na papirnom dokumentu i gledajte kako se tekst i slike trenutno pojavljuju na ekranu vašeg računala. Kada ne skenirate, funkcionira kao običan miš. Izvrsno izgleda, fluidno klizi po bilo kojoj površini i vrlo je lagan. Ne brinite se o veličini dokumenta koji želite skenirati! Od pisama do knjiga, novina, uredskih dokumenata, rukopisa, dječjih crteža ili čak arhitektonskih crteža, IRIScan Mouse skenira sve do A4! Samo pokrenite mišem po dokumentu, bez obzira na veličinu, format ili sadržaj Nakon skeniranja dokumenta jednostavno ga povucite u Word, Pages, Excel, Note, Outlook ili bilo koju aplikaciju za uređivanje teksta. Vaša će skeniranja odmah biti ponovno otvorena, spremna za uređivanje! Što je još bolje, dokumenti se mogu odmah spremiti kao PDF datoteke koje se u potpunosti mogu pretraživati. Pretvorite svoje osobne i profesionalne dokumente u digitalne podatke kojima možete dijeliti i pristupati kada su vam najpotrebniji i na bilo kojem prijenosnom uređaju! Sada možete podijeliti crteže vašeg djeteta sa svojom obitelji na Facebooku, Twitteru ili Flickr-u ili prenijeti uredske dokumente u Dropbox jednim klikom. Vaš miš je vrata vaših društvenih medija i Cloud usluga! Skenirajte svoje posjetnice i primitke + Besplatno skeniranje uključeno IRIScan ™ Mouse dolazi s posebnom podloškom za miš za stabilniju uporabu. Ugrađena OCR tehnologija je najbolji softver za višejezično prepoznavanje na tržištu. Prepoznaje preko 130 jezika, uključujući azijske i arapski jezik! Skenirani tekst se također može automatski prevesti zahvaljujući izravnoj vezi s Google Translateom dostupnom unutar softvera. Zahvaljujući IRIScan ™ mišu, zaboravite na jezičnu barijeru! * Arapski (samo za Windows)

Link proizvoda: IRIScan Mouse Executive / WiFi

IRIScan Book / Book WiFi

Skenirajte knjige i časopise u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu i bez uklanjanja stranica zahvaljujući potpuno novom IRIScan ™ Book : najbržem skeneru knjiga na svijetu. Skenirajte do 1 sekunde po stranici (u boji 30 puta u minuti). Skenirajte nekoliko stranica dokumenta i dobit ćete PDF sa više stranica. Napajanje putem snažne litij-ionske 3,7 V USB punjive baterije. Gledajte kako se vaše skeniranje odmah pojavljuje na ekranu zahvaljujući InstantResult. Ultra brzo skeniranje. Upotrijebite ga bilo gdje. Skeniranje dokumenata, slika i bilješki. Odmah pregledajte skenirano. Jednostavno prođite kroz dokument koji želite skenirati i odmah ćete dobiti rezultat visoke razlučivosti do 1200 DPI! Zahvaljujući visokokvalitetnom optičkom senzoru i kotačima ispod skenera, skeniranje nikad nije bilo brže i stabilnije: samo za jednu sekundu, bez obzira na to što skenirate. Ako skenirate uvezane dokumente, nećete trebati kidati stranice. Možete čak i pretvoriti knjige u e-knjige – tada se možete opustiti i jednostavno preslušati sadržaj koji vam se čita !. Svijetli i oštar zaslon u boji 1,5 inča za pregled u trenu. Utor za SD karticu (za umetanje MicroSD kartice). USB utor (za jednostavno punjenje uređaja ili prijenos datoteka). WiFi za bežični prijenos vaših skeniranja (na bilo koje računalo ili mobilni uređaj) kod nekih modela. Jednostavni dugmići za konfiguriranje svih parametara: razlučivosti (do 1200 DPI), format (JPG / PDF / multi-PDF), način boja…Skenirajte u JPEG, u PDF ili PDF na više stranica, skenirajte u e-knjigu, skeniranje u MS Office datoteku (Word, Excel itd.). Skenirane dokumente možete jednostavno dijeliti ili arhivirati. Prenos dokumenata putem Wifi-ja ili USB-a na bilo koji uređaj! Besplatna aplikacija IRIScan Book dostupna u Apple Storeu i na Google Playu brzo i jednostavno povezuje vaš iOS ili Android uređaj na vaš IRIScan Book (model 5 WiFi). Skener ima svoju bežičnu mrežu za prijenos slika, ne zahtijeva nikakvu konfiguraciju ili internetsku vezu. Kad se vratite za svoj stol, svoje dokumente također možete prenijeti putem USB-a priloženog kabela na vaš PC.

Dostupne verzije:

 • IRIScan Book 3 – sa informativnim displejom
 • IRIScan Book 5 – sa pregledom skeniranog dokumenta na displeju skenera
 • IRIScan Book 5 Wifi – povezivanje sa svim dostupnim uređajima preko lokalne WiFi mreže.

Link proizvoda: IRIScan Book / Book WiFi

IRIScan – prenosni A4 skener

Kompaktan, autonoman i prenosiv, IRIScan ™ Express / Executive / Anywhere idealan je uređaj za skeniranje bilo čega, bilo gdje. Najbrži skener knjiga na svijetu. Skenirajte u pokretu – nije potrebno računalo! Dugotrajna ugrađena Li-polimerna baterija od 1200mAH. Displej u boji TFT u boji 1,44 ”za trenutni pregled skeniranja. Utor za SD karticu (za umetanje MicroSD kartice do 4 GB). USB utor (za jednostavno punjenje uređaja ili prijenos datoteka). Bilo da ste kod kuće ili u uredu, u avionu ili na konferenciji, IRIScan ™ savršen je za skeniranje bilo čega, bilo gdje. Kompaktan, lagan i potpuno autonoman, ovo je idealan uređaj za skeniranje za mobilne korisnike – nećete trebati bilo kakav kabel ili računalo da biste ga koristili! Nemojte se zavaravati svojom veličinom i ultra prenosivom značajkom, IRIScan ™ ima dugotrajan vijek trajanja baterije: skenirat će vaše teške gomile dokumenata ni u jednom trenutku zahvaljujući zadivljujućoj brzini skeniranja od 8 stranica u minuti ( 300/600 DPI). IRIScan ™ idealan je uređaj koji omogućava da vaši dokumenti postanu digitalni – bez obzira gdje se nalazite WiFi dugme za brzi bežični prenos vaših skeniranja, kod WiFi modela (na bilo koje računalo ili mobilni uređaj). Dodatno dugme za konfiguriranje svih parametara: razlučivosti (do 1200 DPI), formata (JPG / PDF-A / PDF-L), načina boje / B&W itd.

Dostupni modeli:

 • Express – skeniranje 300/600 DPI, podržava Win i Mac, napajanje preko USB
 • Executive – duplex skener, samo za Win, skenira sve formate do veličine A4
 • Anywhere – vlastita punjiva baterija, skenira na svoju SD karticu, baterija za cca 100 skeniranja
 • Anywhere WiFi – rezolucija 300/600/1200, kompatibilan sa smart telefonom, transfer preko WiFi na PC, podržava i Androide i iOS, pored Win i Mac podržava i Linux.

Link proizvoda: IRIScan – prenosni A4 skener

IRIScan – dvostruki skener visokog učinka

Snažni dupleks skener (osim verzije Pro3) za vašu kancelariju, skener velike brzine: 23 PPM / 46 IPM, automatski ulagač dokumenata (ADF) s izuzetnim kapacitetom od 20 stranica. Brzo i lako obostrano skeniranje u indeksirani i vrlo komprimirani PDF format. Mogućnost konfiguriranja do 9 pametnih zadataka povezanih s tipkama skenera (skeniranje u PDF, skeniranje u Dropbox, FTP, itd.). Savršena integracija i napredno upravljanje dokumentima s cloud platformama i integriranim DMS-om: MS SharePoint, Stoga, Dropbox, itd. Skenira bilješke, ugovore, pisma, dopise i još mnogo toga, izravno u PDF ili MS Office (Word, Excel itd.) format. Idealno za dvostrano skeniranje ličnih karata, osiguravajućih kartica / Carte Vitale i svih ostalih laminiranih kartica (označeno mjesto). Pregled u jednom koraku i izvoz posjetnica (10 kartica odjednom) u MS Outlook, Salesforce i Microsoft Dynamics CRM. Brzo i precizno skeniranje vaših faktura i potvrda (način rada “Long-paper”: do 3m / 118 “) za učinkovito upravljanje troškovima. Kompaktan i fleksibilan, bez ugrožavanja performansi. Lako prenosiv (1,4 kg / 3 lb); izvlačivi krak za podršku dokumenata radi uštede prostora.OLED zaslon 2,5 cm za pokretanje konfiguriranih automatiziranih zadataka: Skeniranje u PDF, Skeniranje u Readiris, Skeniranje u Dropbox, Skeniranje u SharePoint itd. Ultrazvučni senzor za precizno otkrivanje dva lista papira, sprečavajući greške ili zastoj papira (ultrazvučni senzor). Utor za posebnu karticu za brzo skeniranje laminiranih kartica (lična karta, Carte Vitale itd.). Automatski ulagač dokumenata (ADF) s izuzetnim kapacitetom od 20 stranica za brže skeniranje! AC-napajanje i USB 3.0 kompatibilni (“SuperSpeed USB”). Vrhunska funkcionalnost nadohvat ruke. Pomoću ovog moćnog dvostranog skenera na radnoj površini možete skenirati svoje dokumente najvećom brzinom. IRIScan ™ Pro 5 skenira 23 lista u minuti (46 slika u minuti u dupleks načinu). Na tren oka računi, primici i drugi dokumenti skenirat će se u PDF ili MS Office (Word, Excel itd.) formatu i zatim spremiti izravno u vašu oblačnu platformu ili DMS.

Verzije:

 • Pro 3 – rad na baterije ili USB, WiFi povezivanje, rezolucija 300/600, skenira i na vlastitu SD karticu
 • Pro 5 – brzina 23PPM/46IPM, USB ili AC adapter, prepoznaje podatke na vizit-kartama.
 • Pro 5 File / Invoice – IRISCompressor software za kompresiju PDF dokumenata, IRISmart File software za odvajanja ili spajanje dokumenata, IRISmart Invoice software za prepoznavanje dokumenata (računa).

Link proizvoda: IRIScan – dvostruki skener visokog učinka

IRIScan Desk – Desktop skener kamere

Skener stolna kamera koji se napaja preko USB-a, skenira vaše knjige, dokumente (ugovori, crteži, dokumenti itd.) I bilježi sve što je na podlozi. Otkrijte novi, pristup skeniranju s najučinkovitijim performansama ikada viđenim.

 • Skeniranje knjiga (maks. A4 dvostruka stranica), Višestruki formati dokumenata,Skeniranje primitaka
 • Skeniranje putovnica/pasoša, Skeniranje ličnih karti, Skeniranje dokumenata za otvaranje računa,
 • Skeniranje IQ kodova, Skeniranje vizit-karti, Skeniranje crteža A3, medicinskih recepata,ugovora.
 • Skeniranje je izumljeno

IRIScan ™ Desk savršen je izbor ako želite skenirati knjige bez oštećenja. U 3 sekunde skenirajte i nabavite dvostrani PDF (B&W)! Skeniranje je još brže zahvaljujući automatskom otkrivanju okretanja stranica. Izvezite svoje visokokvalitetne datoteke u .JPG, .ePub ili .PDF format ili, još bolje, kombinirane s Readiris Corporate (opcija), u .MP3 i .WAV audio datoteke! Skenirajte sve što dolazi na mat papiru. Od ličnih karata do arhitektonskih crteža skenira vrlo širok raspon dokumenata, do A4 dvostruke stranice (ekvivalentni A3). Zaboravite na buku fotokopijskih potvrda i dokaza o kupnji dokumenata za svoje račune. Rasporedite sve svoje primitke i prodajne listiće ispod stola IRIScan ™: izvozi ih u indeksirane datoteke koje su odvojene radi optimalnog arhiviranja. Skenirajte putovnice i lične karte zahvaljujući IRIScan ™ Desku. Automatski spaja prednju i stražnju stranu bilo kojeg službenog dokumenta i sprema ih u JPG ili PDF format. U kombinaciji sa snagom IRISPowerscan ™ (neobavezno), snimite MRZ kodove i izvozite meta podatke u xls ili strukturiranu xml datoteku kako biste optimizirali svoje postupke registracije! Ovaj stolni skener kamera nevjerojatno je svestran. Osim skeniranja uključuje istovremeno snimanje videozapisa s više kamera (skener kamere + web kamera). Podijelite svoje objašnjene videozapise, istovremeno prikazujući svoje radne materijale za savršenu interakciju sa svojom publikom. IRIScan ™ Desk skenira vaše knjige impresivnom brzinom: skenirajte i izvezite dvostruku stranicu u crno-bijeli PDF u samo tri sekunde. Zahvaljujući pametnom algoritmu ravnanja i ruba korekcije ruba, možete dobiti savršen rezultat. Ovaj skener kamera automatski otkriva promjenu. Postoji programirljiv tajmer za izvođenje skeniranja u pravilnim intervalima. Osim toga, on spaja stranice vaših knjiga označavajući prednje i stražnje korice. Izvezite ih u ePub, PDF ili, još bolje, u kombinaciji s Readiris Corporate (neobavezno) u .MP3 i .WAV audio datoteke! Čitajte svoje knjige na bilo kojem čitaču, tabletu ili pametnom telefonu. Nenadmašni skener knjiga.

Osim skeniranja, ovaj skener stolnih kamera uključuje i inovativnu funkcionalnost: istovremeno snimanje videa s više kamera. IRIScan ™ Desk omogućava vam istovremeno snimanje slike sa skenera i slike s vaše web kamere, kao i zvuk. Sve se snima u istom videozapisu na jednom zaslonu. Ovo je korisno za različite svrhe: e-učenje, tečajevi za dopisivanje, video tutorijale, … Izvezite svoj video u željeni format (.AVI, .MP4, .FLV, .WMV) i lako ga dijelite. Kad odaberete IRIScan ™ Desk, dobivate svestrani skener čija su mogućnosti jednako raznolika kao i vaše potrebe!

Prestanite oštećivati svoje povezane dokumente: IRIScan ™ Desk vraća ravni izgled svakoj stranici knjige (mogućnost ravnanja slika). Ovaj skener stolnih kamera poboljšava vaše dokumente pružajući vam, između ostalog, sljedeće funkcije: automatsko otkrivanje rubova, automatsko obrezivanje, korekcija slike, brisanje prstiju, automatsko otkrivanje pokreta itd. Prestanite čekati da se plosnati skener podigne. Ne gubite više vremena pažljivo smještajući svoje papire i knjige kako biste ih skenirali. Smjestite ih koliko god želite ispod stola IRIScan ™ – skener će odraditi ostalo.

Link proizvoda: IRIScan Desk

IRIS PDF i OCR software

Readiris – za Windows / Mac / iPad omogućuje vam sakupljanje i dijeljenje, uređivanje, zaštitu i potpisivanje PDF-ova. To je ujedno i globalno rješenje za pretvaranje, uređivanje i pretvaranje svih vaših papirnatih dokumenata u različite digitalne formate, intuitivno uz nekoliko klikova.

IRISmart File / Security – Idealno za mikro, mala i srednja preduzeća, IRISmart datoteka pomoći će vam u sporim svakodnevnim administrativnim zadacima brže nego ikad prije. Svi koji žele brzo i učinkovito složiti veliku količinu papira ili elektroničkih datoteka u mape, ovaj će inteligentni softver postati glavni saveznik. Bilo da upravljate ugovorima, ponudama, medicinskim potvrdama, zapisnicima, pravnim izvješćima ili arhitektonskim planovima – svi se vaši dokumenti sortiraju poluautomatski na hiper strukturiranom i dosljednom osnovu, spremni za jednostavno dijeljenje i brzo preuzimanje!

IRISPowerscan – za fakture i dokumente omogućuje vašoj tvrtki da dosljedno upravlja i obrađuje dokumente i faktura u oblaku. Na primjer, možete koristiti IRISPowerscan za fakturu u kombinaciji s Microsoft® SharePoint. Možete ga koristiti kao sigurno mjesto za pohranu, organiziranje, dijeljenje i pristup podacima o svim računima i dokumentima sa bilo kojeg uređaja. IRISPowerscan za fakture i dokumente osigurava da su vaši dokumenti ispravno oblikovani, pohranjeni i dobivaju odgovarajuće mjesto, kako bi se omogućilo brzo preuzimanje dokumenata od strane zaposlenika za daljnji postupak kontrole ili obrade.

Cardiris ™ – automatski izvlači podatke sa skeniranih posjetnica / vizit-karti i brine se za sav dosadan posao prepisivanja! Skenirajte svaku posjetnicu koju ste tako dugo prikupljali i softver će automatski izvući sve ključne podatke (ime, tvrtku, telefonski broj…) i izvesti digitalne kontakte u omiljeni upravitelj kontakata (Outlook, Lotus Notes, ACT!…). Cardiris ™ dolazi u paketu s našim mobilnim skenerom IRISCard ™ Anywhere 5, ali, naravno, savršeno će funkcionirati s vašim prijenosnim skenerom na stolu, ako ga već imate – nema potrebe za kupnjom novog, jer je Cardiris ™ dostupan samostalno i kompatibilan je sa svim glavnim markama skenera na tržištu. Pomladite skener i povećajte njegovu produktivnost!

Link proizvoda: IRIS PDF i OCR software

Link proizvođača: Iris