Trajne licence:

ARCADIA BIM LT 12

OSNOVNI grafički alat za crtanje u građevinskoj industriji, Podržava BIM tehnologiju, objektno orijentirani arhitektonski dizajn.
Inteligentni crtež s gotovim arhitektonskim elementima: višeslojni zidovi, stepenice, baze, stupovi, dimnjaci, prozori i vrata. Poređenje i spajanje dokumenata. Automatski unos poda, dodatna podrška za dizajn stropa Teriva. Izrada izjava. Podrška za IFC format. Mogućnost razmjene dizajnerskih podataka s drugim programima. Potpuna podrška DWG / DXF. Potpuno je funkcionalan, jednostavan za rukovanje i intuitivan CAD program koji omogućuje objektno orijentirano kreiranje 2D građevinske dokumentacije i spremanje datoteka u DWG format. LT verzija programa ima sve osnovne funkcije ArCADia BIM sustava.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ARCADIA BIM 12

CAD softver za građevinarstvo, koji podržava 2D i 3D dizajn. Omogućuje dizajnerima da rade u skladu s BIM tehnologijom. Koristi mnoga rješenja koja značajno ubrzavaju rad na dizajnu u građevinskoj industriji, objekte poput višeslojnog zida, vrata ili prozora. Korisnik može brzo kreirati CAD crteže, a da pri tome ne izgubi ništa od potpune kompatibilnosti projekta s DWG formatom. Podržava BIM tehnologiju, objektno orijentirani arhitektonski dizajn.Gotovi arhitektonski elementi: višeslojni zidovi, stepenice, baze, stupovi, dimnjaci, prozori i vrata. Usporedba i spajanje dokumenata. Automatski unos poda, dodatna podrška za dizajn stropa Teriva.Crtanje ravne i prostorne tehničke dokumentacije i njeno pisanje na izvornom DWG formatu karakterističnom za većinu CAD aplikacija. Radite na slojevitom crtežu uz mogućnost korištenja grupa, blokova, vanjskih referenci i rasterskih pozadina. Precizan crtež s mogućnošću korištenja kartezijanskih i polarnih koordinata, karakterističnih točaka i praćenja. Rad na stvarnom modelu i mogućnost ispisa bilo kojeg razmjera s određenog lista papira.Podrška za IFC format. Mogućnost razmjene dizajnerskih podataka s drugim programima. Softver zasnovan na dobro poznatoj i duži niz godina razvijenoj CAD platformi, što jamči potpunu usklađenost s DWG formatom.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ARCADIA BIM 12 PLUS

Ima sve značajke softvera ArCADia BIM LT i ArCADia BIM, uz poboljšanja u sljedećim funkcijama: Mogućnost stvaranja i u potpunosti uređivanja ACIS krutina. ACIS datoteke temelje se na formatu za modeliranje blokova koji je razvio Spatial Technology Inc.

Omogućuje precizan rad na punoj krutini, prodiranje, zbroj, razlike itd. Uvoz i izvoz datoteka u SAT formatu. ArCADia je program koji podržava 2D i 3D dizajn. Rad sa DWG analogan je radu sa ostalim CAD programima dostupnim na tržištu, kao što su ZWCAD, GstarCAD, BricsCAD ili AutoCAD. Slojeviti crtež s mogućnošću korištenja grupa, blokova, vanjskih referenci i rasterskih pozadina. Precizno crtanje: kartezijanske i polarne koordinate, karakteristične točke i praćenje. Radite na stvarnom modelu i ispisu bilo kojeg mjerila s određenog lista papira. Podržava BIM tehnologiju, objektno orijentirani arhitektonski dizajn.

Gotovi arhitektonski elementi: višeslojni zidovi, stepenice, baze, stupovi, dimnjaci, prozori i vrata. Usporedba i spajanje dokumenata. Automatski unos poda, dodatna podrška za dizajn stropa Teriva. Sposobnost stvaranja i u potpunosti uređivanja ACIS krutih tvari. Podrška za IFC format.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

INTERsoft-INTELLICAD 2021

Novo u INTERsoftu IntelliCAD 2021:
 • Nova verzija dinamičkog unosa koordinata i prozor za postavljanje dinamičkog unosa.
 • Uvoz i izvoz datoteka u .stl kao i u .obj formatu.
 • Novi vizualni stilovi.
 • Izmijenjeni upravitelj pogleda.
 • Sposobnost brisanja oblikovanja teksta.
 • Postavite pozadinu crteža.
 • Izvezite list iz prostora za papir u prostor za modeliranje.
 • Umetanje krovova i AEC greda.
 • Premjestite datoteku s postavkama sučelja.
 • Uvoz i izvoz postavki varijabli sustava s razine Upravitelj varijabli sustava.
 • ODA SDK verzija 2020, ažuriranje 2.

Verzija CAD softvera za izradu 2D / 3D tehničke dokumentacije u DWG formatu.Snažan alat za precizno crtanje. Novi grafički izgled osigurava slobodan rad i ne miješa se u navike CAD dizajnera. Glavne značajke: Čitanje i spremanje crteža u AutoCAD formatu od 2,5 do 2018 (DWG, DXF). Rad u izvornom formatu DWG 2018.Mogućnost rada na nekoliko računala (pod jednom licencom), jednostavnim prijenosom licenci.

Pametan popis najčešće korištenih naredbi (Smart TOP 10) koje se automatski pamte tokom rada na projektu, stvarajući personaliziranu paletu alata. Korištenje DWT predložaka. Funkcija popravljanja i provjere oštećenih datoteka. Prozor programa podijeljen je na kartice na kojima su crteži prikazani. Komandna linija i ulaz. Dodana je nova verzija ODA Teigha 4.3.15. Rad na slojevima. Istraživač upravljanja projektima.

Rad u kartezijanskim i polarnim koordinatama. Paleta alata koji se može spojiti. Namjenska traka s alatima Express. Mogućnost stvaranja ne pravokutnog okvira za prikaz u prostoru za papir. Tumač programskog jezika Lisp. Mogućnost učitavanja slojeva SDS i IRX. Mogućnost potpune izmjene i uređivanja svojstava svih nacrtanih elemenata. Dimenzioniranje i stilovi teksta uz mogućnost uvoza.

Unošenje i definiranje biblioteka simbola, blokova, jednostavnih i složenih tekstova (SHX i TrueType fontova). Dodatni multiline uređivač teksta. Nove funkcije uređivača riječi: stupci, skaliranje, unos teksta duž luka i obruba, uklapanje teksta, rotacija, automatsko numeriranje itd. Dimenzioniranje dodijeljeno elementu: linearno i kutno, sposobnost definiranja vlastitih stilova. Automatsko mjerenje polja i udaljenosti, postavljanje koordinata.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ifc-rvt-tab

ARCADIA-IFC RVT

Ovaj modul u novoj verziji sustava ArCADia BIM, mijenja pristup čitanju IFC datoteka uvozom bez ikakve pretvorbe. To omogućuje preciznije učitavanje modela zajedno sa svim podacima bilo kojeg objekta za stvaranje svake zgrade.Bilo koji broj IFC datoteka može se učitati u ArCADia BIM i može koegzistirati sa sistemskim modelima u projektu. Modeli su neovisni, ali ipak, kada se prenose svi podaci o objektima, podliježu provjeri dizajna s mogućnostima sudara i pronalaženju, npr. Presjeka između elemenata konstrukcije i različitih instalacija, bez obzira jesu li uvezeni kao IFC model ili stvoreno pomoću mogućnosti sustava ArCADia.

Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM: Brzi pristup u prozoru svojstava svim parametrima IFC objekata spremljenih u izvornom programu. Suživot modela: IFC / RVT i modela iz ArCADia sustava u jednom projektu.

Mogućnost provjere u fazi dizajna za sudare između svih ili određenih objekata u projektu.Spremite projekt pomoću projektnog paketa sa svim IFC / RVT modelima unesenim u projekt.Uvoz RVT i RFA datoteka iz Revita.Uvoz IFC datoteka unesenih kao neovisni model u bilo koji projekt. Modul vam omogućuje uvoz datoteka u bilo koji projekt (novu ili postojeću strukturu modela ArCADia) i otvaranje nekoliko IFC modela u jedan projekt.Mogućnost promjene položaja modela u projektnom prostoru (pomicanje X, Y izgleda i promjena visinskog položaja).

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia-ARHITEKTURA

Sadrži specijalizirane arhitektonske funkcije i mogućnosti za ubrzanje stvaranja dokumentacije, uključujući: automatske presjeke, automatsko dimenzioniranje ili izradu popisa. Zahvaljujući korištenim BIM tehnologijom, dizajner koji stvara arhitektonski dizajn automatski dobiva digitalni model zgrade. Zbog toga se proces dizajna može nadzirati u interaktivnom 3D pregledu u svakom trenutku.

Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM. Automatsko dimenzioniranje cijelog tlocrta odabirom dimenzionalnih linija (ukupno vanjskih, vanjskih za izbočene elemente, prostorije i zidove, prozore i okvire, kao i otvore).Dodjela dimenzija objektima, što omogućava automatsku izmjenu nakon svakog uređivanja.Kutna i radijalna dimenzioniranje zidova.Dimenzioniranje koje označava duljinu stijenke luka.

Mogućnost umetanja visine točke u tlocrtu i presjek.Mogućnost umetanja opisa elemenata (krov, pod, zid) u planu i presjeku. Potpuna izmjena elemenata popisa, dodavanje i oduzimanje materijala i promjene postojećih materijala.Automatski opis strukture krovne rešetke, numeriranje elemenata s prikazanom veličinom presjeka i duljinom elementa. Definiranje materijala za svaki element u njegovim svojstvima .Jednostavno ili napredno prikazivanje, uključujući mogućnost definiranja svih potrebnih postavki (vrsta i položaj osvjetljenja, omekšavanje sjene itd.).Nova metoda prikazivanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru (Photon preslikavanje).

Mogućnost prikazivanja u različitim prikazima: dnevnom i noćnom prikazu. Prozor za prikazivanje neovisan je o programu ARCHITECTURE, što omogućava nastavak rada na dizajnu.Višerenderiranje, što bilježi prikaze s unaprijed definiranih kamera. Spremanje pogleda na zgradu s prikazivanjem kao jednim scenom ili s odabranih kamera kako je definirano u programu. Analiza dnevnog svjetla s postavkom datuma i sata, čime je prizor u danima koji nas zanimaju.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ARCADIA-POWER NETWORKS 2

Omogućuje izradu stručne dokumentacije koja se odnosi na dizajn vanjskih niskonaponskih elektroenergetskih mreža. Program omogućuje objektno orijentirano stvaranje crteža za vanjske elektroenergetske mreže u prostornim planovima razvoja ili pripremu korisničkih crteža koji prikazuju mrežu napajanja počevši od niskonaponskog transformatora do distribucijske ploče u zgradi.

Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM. Za svaki planirani dalekovod, korisnik može odabrati zaštitne uređaje za kratke spojeve i preopterećenja pomoću knjižnice zaštitnih uređaja ili stvaranjem vlastitih objekata. Projektiranje kablovskih i nadzemnih elektroenergetskih mreža. Brza i učinkovita priprema dizajna za priključak napajanja na zgrade i dizajn sustava vanjske rasvjete, npr. rasvjeta za ulice, ceste, parkirališta itd.

Izvršavanje svih osnovnih izračuna za mrežu. Izrada stručne tehničke dokumentacije i računi materijala koji su korišteni za dizajn na daljnju obradu. Stvaranje strukturnih dijagrama mreža počevši od izvora energije do krajnjeg objekta. Funkcionalnost se može koristiti za brzo generiranje crteža strukturnog dijagrama predložene mreže. Dijagram sadrži topologiju predložene mreže.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ARCADIA ELECTRICAL INSTALLATIONS 2

Namijenjen je dizajnerima električnih i elektroenergetskih sustava u zgradama, a može se koristiti za izradu stručne dokumentacije unutarnjih niskonaponskih električnih sustava.Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM. Jedno od rijetkih CAD / CAE rješenja za električare koje omogućuje izradu instalacijskog projekta u zgradi u skladu s BIM tehnologijom.

Mnogobrojne prednosti od rada na BIM tehnologiji: automatska provjera sudara s drugim građevinskim elementima, napredni 3D pregled, izvoz u IFC format. Potpuna podrška za DWG format. Izrada strukturnih dijagrama dalekovoda za projekte električnih instalacija (shematski dijagram unutarnjih vodova između projektiranih razvodnih ploča).

Proračun struje opterećenja (jednofazni ili trofazni) i proračun padova napona.Izrada izvještaja o proračunu i bilance snage u RTF formatu. Napredni 3D pregled. Izračun struje kratkog spoja i snage kratkog spoja na pojedinim odjeljcima projektirane instalacije.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia DISTRIBUTION BOARDS 2

Program omogućuje izradu stručne tehničke dokumentacije potrebne za izradu jednopolnih dijagrama krugova. Program je namijenjen dizajnerima mreža i elektroenergetskih sustava, kao i svima koji rade u elektrotehničkoj industriji. Može se koristiti za izradu dijagrama dizajniranog rasklopnog uređaja ili bilo kojeg dijagrama kruga i za obavljanje osnovnih tehničkih izračuna. Opsežna biblioteka koja se može uređivati omogućava vam jednostavan dizajn električnih sustava s prilagođenim parametrima.

Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM. Pregled kreiranih distribucijskih ploča u 3D prikazu.Mogućnost stvaranja stvarnog prikaza razvodne ploče i stavljanja u električne uređaje.Baza podataka električnih uređaja, instrumenata i simbola električnih uređaja (Cam sklopke, frekvencijski pretvarači, Softstarts, osigurači, naponske svitke). Proširena knjižnica električne opreme (Legrand, Moeller, Schneider, Hager, ABB, Jean Muller).

Automatska izrada dijagrama razvodne ploče dizajnirana pomoću prekrivača ArCADia-ELECTRICAL INSTALLATIONS.Brz i učinkovit dizajn jednorednih shematskih dijagrama za sklopne uređaje. Automatska izrada stvarnih prikaza razvodnih ploča. Mogućnost stvaranja upravljačkih sustava.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia GAS INSTALLATIONS 2

Modul namijenjen projektantima sanitarnih instalacija i omogućuje izradu stručne dokumentacije unutarnjih plinskih instalacija. Omogućuju vam izradu instalacijskih crteža, istodobno kreiranje proračunskih shema i generiranje aksonometrijskih prikaza i razvoja. Modul omogućava provjeru ispravnosti dizajnirane instalacije u pogledu hidraulike i odabira opreme.Proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu.

Izrada izvještaja o proračunu koji sadrže gubitke plina u sekcijama u pojedinim odjeljcima projektiranja, s mogućnošću podešavanja promjera presjeka.Automatsko stvaranje crteža razvoja cjelokupne dizajnirane plinske instalacije.Izrada shema proračuna za sve putove opskrbe plinom do prijemnika.Mogućnost umetanja fitinga izravno na crtež na aksonometriji uz automatsko razmatranje na pregledu i na popisima.Određivanje projektne potrebe za zgradom koja opskrbljuje plinom bilo kakvih svojstava izgaranja, uključujući faktor slučajnosti.

Izračuni ukupnog gubitka tlaka za sve rute do plinskih uređaja i određivanje minimalnog i maksimalnog tlaka prije plinskog uređaja.Sposobnost transformacije redovite instalacije CAD linija u strukturu plinovoda postati objekti ArCADia sustava.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia EXTERNAL GAS INSTALLATIONS 1

Modul vam omogućuje izradu stručne projektne dokumentacije za plinski priključak, uključujući vanjski plinski sustav. Namijenjeno projektantima plinske mreže i sustava, kao i svim osobama povezanim s vodovodnim i instalacijskim sektorima u građevinarstvu. Isprobajte našu objektno orijentiranu izradu crteža plinskih priključaka i vanjskih elemenata plinskog sustava.Dizajn se može realizirati na prostornim planovima razvoja u obliku geodetskih osnovnih karata ili korisničkih crteža koji predstavljaju postojeću ili predloženu mrežu.

Automatsko stvaranje dizajnerskih dijagrama i uzdužnih profila za trase cjevovoda, uključujući elemente sustava, proračune, provjeru tlaka.Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu BIM.Izrada crteža vanjskog plinskog sustava s obzirom na trase cjevovoda, spojne instalacije, lokacije i dimenzije stojećih i zidnih kutija za plin.Stručna dokumentacija plinskog priključka, uključujući vanjski plinski sustav.

Određivanje protoka plina u dijelovima vanjskih vodova plinovoda.Izrada profila i dizajnerskih dijagrama.Izračun pada tlaka u vanjskim cjevovodima plinovoda.Provjera dizajniranog plinskog sustava za ispravnost. Mogućnost brzog i jednostavnog dodavanja baza podataka u glavnu programsku knjižnicu i odabir mapa koje će se koristiti u zadanom dizajnu sustava.Generacija projektnih izvještaja, gotovih novčanica i hidraulički proračuni.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia WATER SUPPLY INSTALLATIONS 2

Modul je namijenjen projektantima unutarnjih sanitarnih instalacija i omogućuje izradu stručne dokumentacije unutarnjih vodovodnih instalacija.Jednostavno i brzo izradite crteže pomoću automatskog povezivanja odvodnih slavina s instalacijom. Stvorite proračune, generirajte aksonometrijske prikaze, provjerite ispravnost u pogledu hidraulike i automatski odabir elemenata iz knjižnice.Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM.

Automatski odabir komponenti sustava, uključujući važeće propise. Izrada izvještaja o proračunu. Proračun gubitka tlaka za sve ili odabrane putove protoka vode, odabir najpovoljnije smještene točke dovoda vode.Proračun toplinskih gubitaka i gubitaka tlaka u cirkulacijskim sustavima s mogućnošću određivanja potrebne visine dizanja i parametara učinkovitosti za cirkulacijske crpke.

Uključivanje u proračun hidrauličkih uvjeta za instalacije s požarnim hidrantima. Automatska generacija tri vrste aksonometrije (također djelomična) s mogućnošću grafičke modifikacije.Uvođenje zapornih ventila u aksonometrijsko crtanje s automatskim uključivanjem u prikaz i na popise. Automatsko umetanje veze s dovodnim slavinama na tri načina. Pretvaranje instalacije nacrtane linijama u CAD okruženju u cjevovode koji su objekti ArCADia sustava.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia SEWAGE INSTALLATION 2

Ovaj modul namijenjen je projektantima sanitarnih instalacija i omogućuje izradu stručne dokumentacije kanalizacijskih sustava na arhitektonskim i građevinskim planovima.Modul omogućava brže stvaranje crteža, zahvaljujući mogućnosti automatskog povezivanja uređaja s instalacijom, istodobno stvarajući proračunske sheme i generirajući razvoj i profile. Proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu BIM

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia HEATING INSTALLATIONS 1

Mode je namijenjen projektantima sanitarnih instalacija omogućava izradu stručne tehničke dokumentacije unutarnjih instalacija grijanja.Jednostavno i brzo stvarajte crteže koristeći automatski povezivanje prijemnika s instalacijom. Stvorite dijagrame, generirajte aksonometrijske prikaze, automatski odaberite elemente uzimajući u obzir korisničke postavke.Proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM.

Izrada izvještaja o proračunu.Izračun gravitacijskog aktivnog tlaka, linearnih i lokalnih gubitaka tlaka za sve krugove, indikacija kritične cirkulacije.Navođenje vrijednosti parametara potrebnih za cirkulacijsku crpku: visina volumena i kapacitet. Automatski odabir cjevovoda, izolacije, termostatskih ventila, zapornih ventila itd., Uz uvažavanje važećih propisa.Mogućnost umetanja zapornih ventila izravno na aksonometrijski crtež s automatskim uključivanjem u prikaz i na popise.

Stvaranje tri vrste aksonometrijskih prikaza (uključujući djelomične) i mogućnost grafičkog uređivanja.Pretvaranje redovne instalacije CAD linije u strukturu cjevovoda da postanu objekti sustava. Mogućnosti crtanja koje vam omogućuju brzo i jednostavno povezivanje mnogih prijemnika (na tri načina).

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia TELECOMMUNICATIONS NETWORKS 2

Modul omogućuje dizajn vanjskih telekomunikacijskih mreža duž rute,početni razvodni okvir (početni kraj kabela: okvir razvoda, vanjski ormarić, kablovska kutija) -put telekomunikacijske linije – krajnji razdjelni okvir (konačni završni kabel linije: distribucija okvir,vanjski kabinet, kabelska kutija, završetak kabela u zgradi), kao i svaka konfiguracija mreže s njenim raspadom na odabrane komponente.

Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu BIM. Izvještaj za odabrani objekt ili grupu objekata.Izvoz iznosa novca u programe za procjenu troškova.Izrada dijagrama kablovskih ruta, dijagram primarnog kabelskog sustava, kabelski cjevovod, popis projektnih materijala ili odabranih materijalnih linija.

Izrada izvještaja o proračunu, kao što su analiza prigušivanja, popisi sekcija kabela, opis rute kabela, popis primarnih i sekundarnih dijelova sustava vodova kablova.Provjera dizajniranih pojedinih dijelova kabela, odabrane kabelske linije i priključaka preostalih komponenti dizajna.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia REINFORCED CONCRETE COLUMN 1

Modul omogućuje umetanje predmeta od armirano-betonskih elemenata koji su parametrizirani u Lisp skripti, kao i automatski generiranje prikaza i presjeka.Ojačanje elementa može biti modificirano, a sam element može se dodatno ojačati umetanjem rebara slobodnog oblika. Popisi čeličnih armatura mogu se automatski izraditi. Osim korištenja LISP skripti priloženih programu, korisnik također može stvoriti ili prilagoditi skripte komponenti od armiranog betona.Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM.

Pravokutna traka s zidom, koso podnožje sa zidom, traka s temeljnim zidom. Pravokutni kutnjak – vodoravna stremena, pravokutni kutnjak – vertikalna stremena, podrezan korbel – jedna strana stupa, potporni nosač – na obje strane stupca. Podnožje sa zvonastim podlogom, okrugla podnožja s okruglim stupom, okrugla točka s pravokutnim stupom, pravokutna podloga s okruglim stupom, pravokutna točka s podlogom pravokutnog stupa, nagnuta točka s pravokutnim stupom, stepenasto podnožje (s 1 ili 2 koraka) s pravokutnim stupom. Potporni zid ploče. Stepenice za jednosmjernu ploču, jednosmjerne stepenice od ploča s podlogom. Jedno-rasponska greda, dvo-rasponska greda, više-rasponska greda, vezna greda. Mogućnost dodavanja, uređivanja i uklanjanja pojačanja.

Umetanje bilo koje ojačavajuće šipke na prikaze i presjeke. Automatski razmatranje radijusa savijanja armaturnih šipki.Automatsko ažuriranje podataka o čeličnom popisu.Pregled trodimenzionalnog modela armirano-betonskog betona u stvarnom vremenu u 3D prikazu. Umetanje pogleda i presjeka na temelju generiranog trodimenzionalnog modela. Ugrađena je knjižnica komponenata od armirano-betonskog betona spremna za upotrebu. Mogućnost jednostavnog definiranja komponenti pomoću prikaza, presjeka, popisa čelika i detalja šipki. Mogućnost stvaranja skripti od armiranobetonskog elementa pisanjem skripte na jeziku izvornog koda Lisp koji je dostupan u funkcijama sustava ArCADia.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia REINFORCED CONCRETE SLAB 1

Modul daje maksimalnu podršku u detaljnim konstrukcijama crteža armiranobetonskih ploča. Namijenjen je građevinskim inženjerima za pružanje maksimalne podrške korisniku u izradi detaljnih konstrukcijskih crteža armirano-betonskih ploča u CAD programu. Stvara prostorni model ojačanja ploče, omogućava daljnje uređivanje i automatsko stvaranje novih presjeka ploča. Na temelju podataka koje je unijeo korisnik, u obliku prikaza gornjih i donjih ploča za ojačanje ploče i presjeka elementa. Proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu BIM. Automatsko uvrštavanje u popis čelika armature za redovitu raspodjelu potpornih tablica gornje mreže.Automatsko uvrštavanje u popis čelika armature za redovitu raspodjelu potpornih tablica gornje mreže.

Dimenzioniranje armature u milimetrima ili centimetrima uz mogućnost podešavanja točnosti.Automatsko uključivanje potrebnih radijusa savijanja šipke armature.Sposobnost stvaranja armaturnih šipki bilo kojeg oblika.Sposobnost izmjene promjera i svojstava armaturnih šipki. Automatsko uklanjanje armaturnih šipki, uključujući njihovo dimenzioniranje i opis.Mogućnost umetanja zbirnog numeriranja armaturnih šipki i njihovi opisi za šipke s redovitim povećanjem duljine šipke.Besplatno umetanje opisa pojačanja u elemente pogleda i presjeka.Automatsko kontinuirano numeriranje svih traka unutar jednog dokumenta ili za jednu ploču.Sposobnost da slobodno oblikuju dimenzioniranje geometrije ploče.Automatska izrada i izmjena popisa armaturnog čelika na temelju izrađenog modela armature (popis za jednu ploču ili popis za cijeli crtež).Pregled dizajniranog modela armature za ploče u 3D prikazu. Automatsko uključivanje pravokutnih armaturnih mreža za bilo koji oblik ploče ili njenog ulomaka uz održavanje ujednačene ili izmjene armaturne mreže u oba smjera, kao i održavanje vertikalnog pokrova (gornjeg i donjeg) i bočnog poklopca za sve rešetke rešetki. Automatsko uključivanje pravokutnih armaturnih mreža za korisnički definirano područje unutar pravokutne ili bilo koje druge ploče oblika. Sposobnost kopiranja definiranih rešetki između donje i gornje površine ploče.

Sposobnost savijanja šipki od gornje rešetke do donje rešetke. Sposobnost uvođenja redovitih gustoća armature u oba smjera u odabrano područje date mreže i napraviti kopiju. Sposobnost uvođenja izrezivanja bilo kojeg oblika u unaprijed određenu mrežu. Mogućnost izmjene kontura rešetke i razdvajanje na pojedinačne šipke. Mogućnost dodavanja pojedinih šipki u mrežu u glavnom ili sporednom smjeru. Sposobnost kopiranja mrežnih traka. Sposobnost izmjene duljine pojedinih rešetki. Sposobnost pomicanja cijele raspodjele šipki u mreži. Automatsko uklanjanje raspodjele viška rešetki u potpunosti na temelju potpornog područja (zidovi i vezne letve). Sposobnost uspostavljanja okomitih probijanja u područjima izravne potporne ploče na stupovima. Sposobnost dizajniranja više ploča unutar jednog dokumenta.

Mogućnost prijenosa stropova, uključujući i njihove uvjete podrške, iz modela zgrade u programu ArCADia-ARCHITECTURE. Sposobnost gradnje geometrijske i armaturne ploče ploče u dva glavna prikaza koja su zasebno definirana za gornju i donju armaturnu ploču. Planiranje i dodavanje novih presjeka ploča, kao i podešavanje dubine polja ojačanja poprečnog presjeka. Sposobnost da slobodno oblikuju konture i otvore ploče, kao i dodavanje nosača u obliku: zidova, stupova i vezivnih nosača.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia SURVEYOR 1

Modul pomaže u pripremi tehničke dokumentacije za planove inventara i presjeka, pri čemu se uzimaju inventar građevine i izmjera.Podaci se prikupljaju bežičnim elektroničkim mjernim uređajima koji koriste Bluetooth tehnologiju i izravno se ubacuju u ArCADia BIM sustav. modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM. Priprema 3D crteža soba na temelju podataka prikupljenih s elektroničkih mjernih uređaja opremljenih Bluetooth tehnologijom. Radi izravno u CAD programu na crtežu u DWG formatu, uključujući mogućnost trenutnog ispravljanja.

Program ima inovativno i autorsko rješenje koje na licu mjesta jednostavno spaja izmjerene i odmjerene prostorije u planove cijelih razina.U kombinaciji s modulom ArCADia, program pruža potpuno funkcionalno CAD grafičko okruženje koje omogućava pripremu crteža u DWG formatu, također bez mjerača udaljenosti.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia ESCAPE ROUTES 2

Modul za jednostavno stvoranje mreže evakuacijskih ruta u zgradama. Rute za evakuaciju mogu se ispisati u bilo kojoj veličini, ovisno o potrebama korisnika. Program je namijenjen inženjerima, arhitektima ili osobama zaduženim za održavanje u javnim komunalnim zgradama.Korisnik može stvoriti karte evakuacije na temelju postojećih planova gradnje i prostornog razvoja (formati: DWG, IFC, DXF) ili napraviti vlastite crteže pomoću alata sustava ArCADia. Ovaj modul proširuje mogućnosti programa ArCADia BIM s naprednim funkcijama, što znači da su dio mogućnosti modeliranja zgrada dostupne u programu ArCADia BIM.

Jednostavne za upotrebu i intuitivne funkcije za rute za evakuaciju boja.Intuitivne funkcije za bojenje evakuacijskih područja automatske funkcije za označavanje ruta za evakuaciju.Knjižnica gotovih simbola i ploča u skladu s industrijskim standardima. Simboli i druge značajke u skladu su s važećim europskim standardom ISO 23601.Automatski stvarajte legende, uključujući opise korištenih objekata i simbola.Napravite i ispisujte karte evakuacije na temelju projekcija proizvedenih u ArCADiji ili uvezenih iz drugih programa.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia 3D – MAKER 1

Modul koji sprema trodimenzionalni model dizajna u datoteku koju je moguće otvoriti na bilo kojem računalu bez potrebe za instaliranjem ArCADia BIM sustava. Prezentacija se može otvoriti ugrađenim ili preuzeti s Internet pretraživača ArCADia-3D VIEWER. Spremanje 3D projekta u oblak (OneDrive, Google, Dropbox ili drugi diskovi), automatsko generiranje URL adrese radi pregleda modela 3D dizajna u web pregledniku.Pregled 3D modela ArCADia dizajna na mobilnim uređajima.

Nakon spremanja digitalnog modela projekta u oblak (OneDrive diskovi, Google pogon, Dropbox ili drugi), pregled je moguće dijeliti na mobilnom uređaju (pametni telefon, tablet s bilo kojim sustavom), bez potrebe za instaliranjem dodatnih primjena u njemu. Kamere definirane u dizajnu također su vidljive u ArCADia-3DVIEWER. Spremanje dizajnerskog modela (zgrada, instalacija, mreža itd.) Pomoću ArCADia-3D VIEWER.

Prezentacija je tada dostupna za gledanje nakon klika na datoteku, bez potrebe za instaliranjem programa. Spremanje podataka modela dizajna (zgrada, instalacija, mreža itd.) U .a3d datoteku. Prezentacija je dostupna za gledanje na svakom računalu, na kojem će biti instaliran 3D VIEWER.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia GARDEN LIBRARY 1

Biblioteka ArCADia-GARDEN sadrži 400 visokokvalitetnih BIM objekata spremnih za upotrebu. ArCADia-GARDEN je paket za uređenje građevinskog okoliša. Sadrži predmete vrtne arhitekture (ljetne kuće, kapije, mostove, pregrade, pergole, solarne kuće), svjetiljke, pribor i vrtni namještaj, drveće i biljke kao i automobile.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia HOTEL LIBRARY 1

Modul ArCADia-HOTEL je katalog visokokvalitetnih sadržaja za sustav ArCADia BIM, zasnovan na ideologiji modeliranja građevinskih informacija (BIM). Sadrži više od 400 predmeta za unutarnji dizajn hotela, motela i pansiona. Uključuju namještaj kao i kuhinjske armature, kupatila i mnoge druge.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

ArCADia-RAMA 3D

ArCADia-RAMA sadrži biblioteku valjanih i hladno oblikovanih profila, elemenata od armiranog betona i drveta.Program se može koristiti za jednostavno umetanje planarnih i prostornih sustava šipki, kako mali sustavi koji sadrže niz šipki, tako i velike 3D strukture koje sadrže stotine šipki i čvorova.Stoga je moguće računati takve građevinske sustave kao: višeslojni i višeslojni okviri, ravni i prostorni rešetke, rešetkasti tornjevi, površinske šipke, rešetke šipki itd.

Program omogućuje rad s modulima za dizajn i provjeru prema Eurocodovima: EuroStal, EuroŻelbet i EuroStopa, EuroStal BUILT-UP.Mogućnost postavljanja, izračunavanja i vizualizacije rezultata za grupe pokretnih tereta. Dostupne vrste opterećenja: sile i koncentrirani momenti, neprekidna opterećenja, neprekidni momenti, grijanje šipki, temperaturna razlika, namještanje i rotacija nosača.Mogućnost podešavanja površinskih opterećenja.Mogućnost umetanja tereta pomoću napetosti. Prijenos 3D konstrukcijskog prikaza stvorenog na temelju prostornog arhitektonskog modela sustava ArCADia u program Rama 3D. Elementi šipki prenose se s materijalom i presjekom šipke, a preostali elementi arhitektonskog modela prenose se u obliku iscrtanog ili prozirnog 3D prikaza kao i aktivnih podloga.Uvoz ravnih i prostornih DXF datoteka kao šipke strukture ili podloge (može se uređivati). Izvoz šipkog modela u DXF datoteku.

Proračun šipki s konstantnim i promjenjivim presjekom. Mogućnost definiranja krakova i ekscentričnosti (jednostrani ili dvostrani) s pomicanjem osi presjeka. Izrada presjeka bilo kojeg oblika, rezanje pojedinih presjeka, kopiranje, rotiranje i pomicanje komponenti složenog presjeka. Automatski izračun svih mogućih karakteristika presjeka u sustavu lokalnih i glavnih osovina, uključujući određivanje jezgre poprečnog presjeka.Parametrijski građevinski generatori: prostorni pravokutni okviri, lukovi (parabolični i kružni), ravni rešetke, drveni krovni rešetci, prostorni tornjevi i geodetske kupole.

Link proizvođača: ARCADIA BIM SYSTEM

Demo verzije možete preuzeti na sledećim linkovima